fredag, november 28

Skate och 10"-20"-intervaller


Tjo folks!

OBS - Fis-statusen är tillbaka på båda helgens race! - OBS

Har just dunkat av dagens enda skidpass. Skate med 10"-20"-intervaller. Med 10"-20" menar jag tio sekunders maxinsats (idag 14 stavtag/intervall) och 20 sekunders väldigt lugn åkning. Det upprepas under en bestämd tid. Idag 15 minuter, vilket är 30 stycken intervaller. 

Jag började med att åka två varv runt rullskidbanan som uppvärmning. Det är nämligen söndagens tävlingsbana, 3,3 kilometer/varv. 

Körde sedan intervallerna på banan som kallas "platten 2". Ville köra dem på en lättåkt bana för att få hög fart. Intervallsiffrorna såg ut såhär:

15,00 minuter - 172 snittpuls - 181 maxpuls - 4,31 kilometer - 36,2 km/h maxfart

Det kändes faktiskt rätt bra. Orkade nämligen ha bra tryck på alla intervallena och jag kunde köra mig trött. Vilket jag tycker är bra och även det syftet jag hade med passet. 

Avslutade sedan träningen med ett varv runt fjället, 7,5 kilometer. Det var precis som föregående dagar kanonfint! Det bästa med dagen var när jag kom tillbaka till stadion och träffade på två riktiga legender: Anders Staffas som jobbar på Dalarnas Tidningar och Johan Landström som vann årets Cykelvasan och som är en av mina stora idoler!!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Mäktigt att vara omnämnd i denna eminenta blogg!
Kör hårt i helgen.

/Staffas

Adam Steen sa...

Mäktigt att träffa storheter som ni! Det vet du!