torsdag, november 20

Skidtest - 10"-20" - infortmation om premiärtävlingarna


Calle Halfvarsson i nya klubbkläderna.

Hallå.

När vi kom till vallatrailern idag så var det först dags att testa skidor, valde ut de två bästa av mina för dagen (och föret lämpade) tre par. Testade tillsammans med Calle som precis som jag använder Salomons bindningssystem och Fischers skidor. 

Efter testningen så gav jag mig ut på en 60 minuter lång skidtur, började med att åka ett varv runt banan och därefter så blåste jag av en kvart med 10"-20"-intervaller. Denna gång i klassiskt. Vanligtvis tycker jag bäst om att köra det skate, precis som jag gjorde senast. Det kändes ändå helt okej, fick upp pulsen bra och det tycker jag är viktigt. 

Tillbaka i vallatrailern så diskuterades det sista om skidorna och vallningen. Därefter drog jag upp till stugan för lunch.

Imorgon väntar alltså premiären av skidsäsongen 2014/2015. Det ska bli spännande. Som vanligt så är jag ju rätt så nervös, börjar fundera om jag verkligen tränat bra, åker jag okej tekniskt, har jag tränat tillräckligt på skidor. Och så vidare. Men jag tror att många tänker i liknande banor. Det är alltid ovisst så här i början, men brukar släppa när man väl kommer igång. Jag vet av erfarenhet sedan tidigare år att jag behöver några lopp innan jag kommer igång bra, så det är bara att kriga sig igenom!

Morgondagens tävling är 10 kilometer klassiskt med individuell start (20 sekunders startmellanrum). Vi kommer köra två varv på den långa slingan som finns här; 4,3 kilometer enligt arrangören (4,1 kilometer enligt min klocka) + ett varv på sprintbanan som är 1,45 kilometer. 12,00 är första start i H21. Mer om tävlingarna finner ni här.

Tog lite bilder idag:Full aktivitet i vallatrailern.


Nya klubbkläder från Swix och nya brillor från Oakley!


Ingången till vallatrailern.


Nöjding.Idag fick vi nya dunjackan också!

Inga kommentarer: