söndag, december 21

2,30 timmar klassiskt @ 800 meter slinga


Slitit mig igenom det nionde av mina tio planerade pass på fem dagar. Ett kvar nu bara. Det var fint idag på Lugnet med 2-3 minusgrader och sol i drygt halva passet. Jag dunkade varv på varv i totalt 2,30 timmar på mina klassiska skidor som går otroligt tungt. Fästet är dock bra och det blir en del diagonalåkning på denna bana, så det är bra. 

Tråkigt nog så är man ju mer eller mindre chanslös på långloppen om man diagonalar/använder fäste, det märks att fler och fler som åker skidor bara stakar. Tycker det är en något tråkig utveckling då riktigt fin klassisk åkning är som bäst med 5-6 minusgrader och blå burk under skidorna. En annan tråkig sak med stakningen är att vissa inte riktigt orkar staka hela tiden och börjar åka skate. Hörde att en svensk kille som jag har sett skejta vid minst två svenska långlopp tidigare även var nere i Italien på la Sgambeda och skejtade också. Trist. 

Nu blir det lite vila och sedan ett nytt pass!

9 kommentarer:

Anonym sa...

Är det han med samma efternamn som den svenska sprintåkaren?

Anonym sa...

Tjena Adde!
Tänkte bara höra med dig hur ni gör när ni räknar eran träningstid, har själv precis införskaffat en klocka!
Pausar ni klockan när ni vilar, typ vid intervallträning tänker jag. Typ om du kör 5x2 min, låter ni klockan ticka vidare vid vilan?

Tack så mkt för svar,

Magnus!

Adam Steen sa...

Hehe, finns många svenska sprintåkare.. ;)

Jag låter klockan ticka vidare i vilan, för oftast åker jag rätt lugnt. Är bara om det blir längre vila där pulsen blir väldigt låg som jag pausar klockan.

Anonym sa...

Du är duktig som tränar hårt! Bra!
Vad körde du för valla idag på lugnet?

Adam Steen sa...

Tack :) hade en grund med nåt klister, men täckt med burkvalla. Swix VR45 går exempelvis bra!

Niklas sa...

Håller med!

Tjuvskate när man inte klarar av att staka som "de stora grabbarna" är inte snyggt eller sportsligt!

Adam Steen sa...

Exakt!

Anonym sa...

Jag är en av dom som endast stakar loppen och jag har ALDRIG tagit ett tjuvskate-skär! Nån moral skall man väl ha? Problemet är ju att arrangörerna är så rädda för att diska någon?! Jag tycker att alla som (ex Simon Östensen skate i kurvorna på Marcialonga) skall diskas omgående. Om man har noll tolerens kommer även tjuvskaten försvinna!

Adam Steen sa...

Bra där! Ja, jag håller med dig!