tisdag, januari 6

90 stycken 10"-20"-intervaller


De tre gröngölingarna Jonatan Steen, Adam Steen och Martin Eriksson!!!

Det var skönt med vilodag igår, det tyckte jag åtminstone på uppvärmningen och under de tre första intervallerna (av totalt 90!), då var jag pigg, sen var jag inte det längre. Många gånger under passet höll jag på spy av ansträngning, jag ville stanna flera gånger i vilan, men tvingade mig själv att fortsätta framåt och peppade mig själv så gott det gick! Jag genomförde detta riktiga mardrömspasset efter bästa förmåga och jag fick ut syftet med det; bli trött, både flåsmässigt och muskulärt. Dessa 10"-20"-intervaller är en för mig beprövad metod som jag ofta kört och jag tycker de fungerar bra, jag brukar bli rapp och pigg av dom. 

Det är dock i tuffaste laget att köra dessa på de rådande banorna på Lugnet, det kostar på om man säger. Lägg därtill att jag hade riktiga runkskidor, det var rejäl vind och det snöade. Jag har ju åkt i lättare fören om man säger så. 

Såhär såg i alla fall intervallerna ut i siffror:

Tre stycken block med 10 sekunders maximal insats (idag 14 stavtag/intervall), följt av 20 sekunders aktiv vila.

1:a - 3,85 kilometer - 173 snittpuls - 181 maxpuls - 115 höjdmeter

2:a - 3,44 kilometer - 175 snittpuls - 182 maxpuls - 130 höjdmeter

3:e - 3,62 kilometer - 173 snittpuls - 181 maxpuls - 125 höjdmeter 

Jag hade med mig min bror Jonatan på hela passet, han höll i bra och känns starkare och starkare. Han har tränat riktigt bra sedan augusti (10-15 h/vecka) och snart får jag nog se upp med honom på långloppen. 

Inga kommentarer: