lördag, januari 17

Åtta med osannolik otur


Stort att få vara på samma bild som dagens trea Erik Wickström i alla fall!

Ska man skratta ett gråta åt dagens elände? Kan förklara hur min dag fram till åttondeplatsen blev. 

Kom iväg bra och tog starten. Kroppen kändes här pigg och jag hade förhoppningar om att vara med länge i loppet. Fick första drickalangningen efter fem kilometer utan bekymmer. Strax därefter så upptäckte jag att jag tappat trugan på vänsterstaven, fan. Åker vidare med i stort sett en stav, precis när de första backarna kommer tråkigt nog. Sjunker som en sten genom fältet. Precis innan Vasslan (efter två kilometer cirka) så får jag en stav av Tobias Hanssons anhöriga från IFK Mora SK, tack! 

Börjar plocka och plocka, kommer ikapp tätklungan precis innan Lundbäcksbackarna, och just när dessa backar börjar så lossnar andra trugan. Blev så less då att jag stannade och väntade in min bror Jonatan som var strax bakom (10-15 sekunder), peppade honom och drog han till Oxberg.

Precis innan Oxberg så knäppte jag upp båda stavremmarna, tappade den ena staven, stannade och bytte till två nya stavar, åkte 50 meter till och stannade och drack samt knäppte på de nya stavarna. 

Dunkade på vidare mot Gopshus, men var rätt less. Dock inte så arg som jag brukar kunna vara. Väl i Gopshus så tappar jag drickan där och får tyvärr inte i mig någon. Krigar på halvhjärtat till Hökberg och tar mig sånär uppför backen till kontrollen,börjar bli rätt trött och sliten nu ändå. 

Hinner återhämta mig bra utför långa backen efter Hökberg och säger då åt mig själv på skarpen att nu kör jag det jag har in, drar klungan jag åker i och ser till att få bra träning. Därifrån och in så plockar jag några platser och ser att jag enbart är 1,44 efter segraren i mål på en åttondeplats. 

Resultatet var bra med allt jävla skit runt omkring. Men kroppen känns inte bra alltså. Var småhungrig under sista halvan av loppet och musklerna känns liksom sega/tomma/trötta. Har inte den känslan jag vill ha i kroppen. Men jag fortsätter ta det lite halvlugnt och fortsätter försöka bygga upp det mentala. 

Resultat: 

11 kommentarer:

Anonym sa...

Va kul!Grattis, de är ju jättebra!

Anonym sa...

Starkt att bli åtta och inte längre efter med det strulet!

"W"

Anonym sa...

Grymt Adam, stakade du??

Stakade hela tätklungan?

Adam Steen sa...

Tack!

Jag stakade och hela tätklungan stakade också!

Anonym sa...

King!

torsten h sa...

bra kämpat Adam, sånt där härdar... säger dom..??
Ska träningsåka fr Oxberg imorgon, har du ngt valla tips ( anv fästvalla! är inte stark som dig)
mvh torsten h

Adam Steen sa...

Tack. Oj, svår fråga. Det var/är nog svårvallat, beror lite på temperaturen men du måste nog ha en bra klistergrund och sedan klister typ violett och universalt. Och om det har frusit på så bör du nog täcka med någon blå (el likn) burk

Anonym sa...

King!

Själv sitter jag bänkade i soffan med polare som tävlat i tippning av F1...

Mycket Morgan och pilsner. Man saknar tiden man var på topp men hyfsat roligt ändå...

Behöver nog din hjälp för att nå 250 i Vasan nästa år.

Kör kingen!

"W"

Adam Steen sa...

Drömmen! Haha, får ju vara nöjd om jag ska klara det själv ;) men visst! :)

torsten h sa...

Tack Adam! dina vallatips funkade bra! Blev trött :)
mvh torsten h

Adam Steen sa...

Bra! Kul att höra!