tisdag, januari 20

Dejtingsajter på nätet


Jag har märkt att antal dejtingsajter i Sverige har ökat successivt och detta är väldigt intressant i alla fall för den som är singel och sökande. Januari är väl en av årets sämsta månader men inte för dejtingsajterna på nätet. De omsätter flera miljoner läste jag om på aftonbladet och att enbart de senaste åren har deras omsättning tredubblats är helt galet!

 En förklaring till detta fenomen kan vara bland annat klimatet. Större delen av året är det kallt och mörkt och därför föredrar nog allt fler att vara passiva och stanna inne i värmen än att gå ut och på sommarn är det självklart tvärtom. Jag har svårt att tro nätdejting skulle vara lika stort som det är i Sverige i jämförelse med ett varmare land som exempel Portugal. Relativt enkelt går det att räkna ut att efterfrågan ökar och därmed etableras allt fler ”nischade dejtingsidor”, att det finns nästan en dejtingsida till varje nisch är väldigt intressant. 

Hos Dejtingkung.se skummade jag igenom en artikel om nätdejting 2015, den handlar om hur trenden har förändrats och hur de tror att den kommer att utvecklas för i år. Väldigt intressant men även skrämmande med tanke på att en profil bild ska avgöra om du ska träffa henne/honom kan anses vara ytligt. Vad man än gör så är det viktigt att vara försiktig eftersom man hör lite vart och annat om bland annat bedrägerierna och tråkigheter som många utsätts för på nätet.