söndag, januari 25

Seger i Bergebo Ski Marathon 2015


Så fick jag äntligen en seger denna säsong. Detta var min fjärde seger totalt på långlopp, övriga tre är:


Man är inte bortskämd med segrar, så det är alltid skönt. På förhand så var Bob Impola, vinnaren av årets Kinesiska Vasalopp det största hotet till segern, och mycket riktigt så var det han och jag som höll i hop under hela loppet. Glädjande så hade vi med oss min bror Jonatan under första varvet, han var faktiskt först i första varvningen, kul! 

Vi (jag och Bob) turades om att dra under hela loppet, Bob drog något mer än mig. Kring skidstadion så hade jag lite bättre glid än honom och ute på Igeltjärnsvägen hade han lite bättre än mig. Inför loppet så hade jag planer att gå med fästvalla, men när jag såg att Bob var anmäld så förstod jag att det skulle bli tufft att slå honom om inte jag också stakade, så topp-3 på dagens lopp åkte på blanka skidor!

Jag tog starten idag, därefter la jag mig 2-3:a, efter en kilometer gick jag upp och höjde farten lite och fick en liten lucka, väntade in Bob och lät även min bror komma ikapp. Därefter så tyckte jag vi höll en ganska moderat fart under i princip hela loppet. Det var först på sista varvet med cirka fem kilometer som Bob tryckte gasen i botten (i vändningen på Igeltjärnsvägen), han fick några meter och jag började rikta in mig på andraplatsen, men så plötsligt märker jag att jag börjar ta in och gasar då allt jag har så att jag kommer in i "suget" igen, han avslutar då sitt utbrytningsförsök och kör lugnt tills vi kommer till elljusspåret med cirka 1,5 kilometer kvar, där sätter han in en till stöt, men här har jag lättare att följa honom. I slutet av sista backen så trycker jag i det jag har och får en lucka och kan hyfsat ohotat glida i mål som segrare av Bergebo Ski Marathon. 

Är väldigt glad över segern, men då jag stod och klädde på mig överdragskläderna och ser jag att Jonatan spurtar sig in på tredjeplats så blev jag ännu nöjdare, det var riktigt skoj tyckte jag! 

Avslutningsvis så märker jag att jag har lite att jobba på med stakningen på de platta partierna, där skulle jag behöva kunna åka fortare, men i stakningen uppför tycker jag att det stämmer bra och jag får bra kraft och fart med mig!

Stort tack till allt publikstöd efter banan, det värmer!

Dagens vallning:

Blanka klassiska skidor med Briko Maplus Medbase, BP1 Green, HP3 Violett och Med S-pulver. Väldigt nöjd med skidor och vallning!

Bilder:Alla bilder: Martin Eriksson

11 kommentarer:

Anonym sa...

Grymt roligt! Fortsätt så här nu :-)

Anonym sa...

Du har mycket muskelmassa och är stark efter din kroppsvikt. De är bland långloppen du kan glänsa :) sikta på ski classics nästa år. Gör några jävulska prestationer här i swe i vår och ta en plats i ett satsande team nästa år !!

Joel sa...

Vilken konung!!! :D

Anonym sa...

Grattis Kingen!

"W"

Anonym sa...

Grattis !

Vad kör du med för stavlängd och hur lång är du?

Håkan T sa...

Grattis Adam!

Andreas sa...

Grattis Adam!

Vad hade du för vinnartid?

Niklas sa...

KING!!! Grattis! #nuvänderdet

Adam Steen sa...

Tack! Jag har 150 cm långa stavar och är 178 cm lång. Brukar säga 0,85 x kroppslängden. Min vinnartid var 1,56,xx :)

Anonym sa...

Jippi vad kul! Sedan dina inlägg började bli i mer positiv ton har det lossnat lite det tunga i åkningen verkar det som! Vad kul att du van!

Känns lärorikt att få följa dig på bloggen!

Adam Steen sa...

Tack :)