söndag, januari 11

Som natt och dag - NÖJD!Foton: Henrik Jansson
Foton: Marianne Dahlqvist

Redan igår kväll så tyckte jag att jag var lite piggare i benen, även i morse och på uppvärmningen så kändes det lite lättare än tidigare dagar. Kan kanske vara för att jag förutom tävlingen igår, bara låg hemma och vilade i soffan.

På dagens race så var det över 200 anmälda, dock så fick bara de 150 bäst rankade starta, jag var rankad som nummer 104 och fick då stå i det bakre ledet, ville öppna lugnt och inte stressa, så efter första långa backen låg jag väl i det närmsta sist, i andra backen (mördarbacken) på första varvet så började jag lite lätt känna av den här dåliga känslan jag haft tidigare dagar, men jag ignorerade den så gott det gick och därefter så gick det bättre och bättre under den hela klassiska delen. Försökte att åka bra tekniskt och ligga strax under gränsen av max hela tiden för att inte köra mig för slut. Skidorna funkade kanonbra (det har dom gjort hela helgen, vallarna gör ett bra jobb) och jag hade en positiv trend.

Om jag fick en dålig start så var skidbytet ännu sämre, fipplade alldeles för länge, kom iväg och tappade direkt vänsterskidan, fick stanna och sätta på mig den, men jag behöll lugnet och kom ut i en bra grupp. Var lite orolig att kroppen ej skulle svara bra och at jag skulle sjunka som en sten genom fältet. Men jag hamnade i en bra grupp som jag kunde åka med i princip hela skatedelen, kändes bra och jag kunde verkligen kriga och ta ut mig på ett helt annat sätt en tidigare denna säsongen. 

Det var en otrolig lättnad. Placeringen 83:a (25:e svensk) är väl inget att skryta om, men nu när känslan var bra och allt utom starten och skidbytet fungerade bra så är jag mer än nöjd. Resultatet hittar du här. Nu ska jag ta några dagars vila, innan jag börjar träna lite försiktigt igen!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Härligt att du är nöjd och bra kört!

Anonym sa...

Bra! Härligt att känslan var positiv, roligt att se att du bet i trots att du haft två tunga dagar.

Njut av den välförtjänta vilan!


"W"

Adam Steen sa...

Tack :)