onsdag, januari 21

Träningsrace, 15 km F


Tjo!

Plågat mig igenom ett träningsrace idag igen. Vi körde 15 kilometer skate med indivuduell start. Fyra varv runt den röda 3,75 kilometer långa VM-banan. Halva slingan var pistad under morgonen, och den andra halvan med mördarbacken verkar dom inte ha pistat sedan Sundsvall brann, så den gick tungt som skräcken bitvis och var spårig och isig bitvis. Nog om det, förhållandena var lika för alla i alla fall. 

Det blev ett jobbigt race då det blåste motvind ut ur stadion och banan är tuff! Men jag hade en helt annan kropp idag än de senaste skateracen, exempelvis 15 kilometer skate på skandinaviska cupen här i Falun. Nu kunde jag verkligen ta ut mig bra, kämpa på i varje backe och åka med en helt annan fart. Jag tror att jag kom fyra utan ett tiotal startande. Enda lilla minuset för dagen var att jag stressar lite onödigt i åkningen. Vallan jag åkte med idag var Briko Maplus HP3 röd, och det funkade bra i den tungförda nysnön. 

Siffror från mitt race:

14,56 kilometer
42,14 min
430 höjdmeter
173 snittpuls
182 maxpuls
20,65 km/h snitthastighet


Jassenys inför målgång!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! jag undrar om det är du själv som lägger upp din träning? Eller har du en tränare, samt hjälp med kost m.m?

Har du något tips hur en skidvecka ska se ut åt oss vanliga döingar?

Ha en bra dag!

Adam Steen sa...

Hej. Delvis själv, och delvis lite hjälp med det.

Det är en väldigt svår fråga. Men att inte köra samma pass hela tiden, utan variera fart, längd, terräng och så vidare. Få en del skidmil, men också försöka tänka på tekniken. Det beror helt på vilket mål man har med träningen, men ett långpass, ett mellanpass och ett pass med intervaller kan ju vara önskvärt i alla fall!