lördag, januari 3

Två timmar klassisktDet är faktiskt väldigt fina förhållanden i Hemus. Och jag tycker banan dom fått till är bra även den. Det blir en ganska fin åkning hela tiden, utan att vara varken för tuff eller för lätt terräng. Bilderna ovan är från vändningen längst bort, tror att den vanliga 2,5 km-banan går där. Annars så är det i alla fall fyra kilometer till mål på Vasaloppet när man passerar här. 

Jag åkte ett tvåtimmarspass i fin och lugn fart. Tyckte att det kändes bra i både teknik och kropp. Skidorna fungerade riktigt bra också och det är ju faktiskt rätt viktigt om helhetsbilden av passet ska vara bra. Du kan ha hur pigg och stark kropp som helst, men om skidorna går dåligt så blir man likväl förbannad och less. Det var bitvis lite isiga spår, men de började bli uppkört och sockrigt. Jag åkte på klister (rött + universal tror jag), täckt med en burk från Guruwax märkt -2 - -10 grader.


Såhär ser puls- och höjdkurvan ut. 


Här är kartan. 

Jag kom idag 32,5 kilometer på de två timmarna jag körde, snittpulsen var 124. 

Klä er varmt när ni ger er ut, gärna enligt lager-på-lager metoden med exempelvis kläder från tyska Engelbert Strauss.

Inga kommentarer: