tisdag, mars 31

En uppdatering


En av övningarna jag tänkte börja köra nu är höftlyft.


Även idag gick jobbet bra, timmarna går rätt fort där må jag säga. Hoppas det trillar in mer jobb framöver nu. Speciellt när jag bara går och drar benen efter mig och retar upp folk hela dagarna. 

Var ju inne på det här med min svank i morse. Har läst mig till via min kära vän google att jag ska göra följande för att minska min svank (framåtroterat bäcken) och då förhoppningsvis få ordning på min onda ländrygg:

- Stretcha höftböjare och framsida lår. Ej gluteus och hamstrings som jag trott förut.

- Stärka upp och lära mig aktivera gluteusmusklerna (övningen ovan, är ett första steg i det hela), hamstringsmusklerna och magmusklerna (raka, sneda och inre).

Ska ge det en chans. Tror att detta är ett bra förstasteg att gå. Har ju egentligen inte kunnat åka skidor på hela vintern. Dels har jag ju varit totalt klappkass på allt annat än stakning och långlopp. Men på i princip varenda traditionellt lopp så har jag ju antingen fått kramp i ländryggen eller ont i dito. 

Nej, nu lär jag vända mig här i soffan så jag inte får liggsår. Att vända sig eller resa sig är ju bara det ett projekt i sig, dels för att jag har så jävla ont i ryggen när jag varit still, men också för att jag börjar känna mig som en valross av detta vilande. Ett vilande som i och för sig fortsatt är ganska så skönt. Mot slutet av veckan så blir det någon form av motionerande och aktivering.

Inga kommentarer: