torsdag, mars 12

Ett inlägg om allt mellan himmel och jord

Godermorgon folket!

Vaknar upp till åter en arbetsdag. Jobbade som vikarie igår på skolan, så även idag och även imorgon fredag. Det är mycket nu. Men det är väl fint att få in lite "vanliga" jobbpengar också, på sidan av mitt sjukt framgångsrika skidåkarliv. Ett skidåkarliv som mest kan efterliknas med glitter, glamour, framgång och mycket tjejer. 

Men idag som sagt får jag dra mitt strå till bidragarstacken och jobba en heldag, så att vi kan hjälpa till att försörja det folk som går hemma och drar benen efter sig. Träningen blir då i eftermiddag, en träning som kommande 10 dagar kommer vara fokuserad på fristilsåkning då jag ska åka femmilen på SM kommande helg. Otroligt att jag lyckas bli uttagen för en gångs skull. Jag har faktiskt åkt de två senaste femmilarna i fristil och har placerat mig 22:a på båda om jag minns rätt (Bruksvallarna 2011 och Boden 2013). Så målet med denna femmil sätter jag kring 20:e plats även den. Ett rimligt mål på normalhög nivå. 

På tal om "kring 20:e plats" så såg jag att jag hamnade på 21:a plats på Vasaloppet sista mellantiden mellan Eldris och målet, nio kilometer. Uppåkningar är ju alltid skönt. Jag tyckte att jag hade rätt skaplig fart under den biten i loppet. Så till kommande Vasalopp så bör jag kanske revidera min målsättning på topp-50 till något ädlare placeringar. 

På tal om kommande Vasalopp; när jag och min bror Jonatan (som gjorde ett fint Vasalopp och tangerade sin bästaplacering 96:a, och har roligt nog sug till att fortsätta utveckla sin skidåkning/cykling och satsa) joggade till starten på detta loppet så sa jag till honom att: "varför gör vi detta egentligen?! Det här är mitt sista vasalopp!". Känslan under loppet och allt slit gjorde ju inte att jag blev mer sugen på att åka mer skidor, men likfan så desto närmare målet jag kom i söndags, ju mer sugen blev jag på att fortsätta utveckla mig. Även om jag direkt i målfållan la mig ner och i det närmsta skrek av utmattning, kramp och lättnad. 

Det är då otroligt egentligen, hur dum i huvudet man måste vara! som utsätter sig för sådana här idiotier? Men nu står jag här med några dagar på nacken av nyss avklarat Vasalopp och börjar redan fantisera om nya "stordåd" "i fäders spår för framtids segrar"

Avslutninsvis så hade jag ett bra telefonsamtal igår där jag förhoppningsvis kan knyta upp en värdefull kontakt till vidare samarbete, vilket känns kul. Jag kanske inte levererar alla gånger i spåret. Men det var väl inte hela världen. Jag lever ju mycket på att jag syns och hörs i spåret. Har många kontakter och de flesta vet vem "den unge herr Steen är i skidåkarsverige". 

Dock så är det ju alltid intressant med flera samarbetspartners, och det är ju något jag tänkt att jag ska jobba på med framöver, speciellt då jag vet att jag kan trycka på att jag har en av längdsveriges största bloggar. Senaste veckan så har jag haft över 10 000 unika besökare. Här får jag ta av mig hatten och bocka & buga för att ni läser min blogg! Jag och Henrik Öijer har under de senaste månaderna slagits om förstaplatsen i Falun-området om den största av drygt 500 registrerade bloggar på bloggportalen. Det känns oerhört inspirerande och jag måste återigen passa på att tacka er, mina kära läsare för att ni är inne och läser, samt intresserar er i mig och min skidåkarsatsning! 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hallå Adam
Grattis till din placering i Vasaloppet, bra kämpat. Tack även för en trevlig blogg. Jag läser den varje dag på väg till jobbet.
Kan du rekommendera några bra rullskidvägar kring Falun? jag tillbringar semester och all annan ledig tid där och tänkte nu upptäcka lite andra möjligheter. Vanligtvis brukar jag kuta runt sjön Vällan.
Ps. Levnadskonstnär - det går bra nu Ds.

Adam Steen sa...

Tack! Kul att höra :) Det bästa är ändå väg 293, cykelbanan mellan Falun och Borlänge. Den är rätt nära Vällan.