lördag, mars 21

Femte femmilen - 41:a!


Ja, jag är besviken, ledsen och en aning bitter. Kanske inte över placeringen i sig. Mer över att min kropp(/knopp?) inte vill åka skidor fortare. 

Men jag ska inte låta er få lyssna på en massa gnäll och dravel. Jag körde det jag hade idag och det gick inte fortare än så, punkt. 

Fick en bra start och låg med i klungan i cirka tre kilometer, sen sa det pang och jag blev tokstum. Därefter var det en kamp mot mig själv ända fram till två mil kvar. Kände mig oerhört trött och stum. Pulsen var oerhört hög dessutom. Men jag harvade på i min fart och hade inga som helst planer på att ge upp. Jag vet att jag brukar kunna hålla en hel femmil utan att vägga. 

Med cirka två mil kvar så kom en grupp på fyra personer ikapp mig. I den gruppen var bland annat Oskar Kardin. Jag lyckades följa denna gruppen resterande del av loppet, kunde även hjälpa till att dra litegrann och jag blev faktiskt lite piggare. Vi plockade också några placeringar, vilket ändå var rätt inspirerande. 

Blev alltså 41:a i mål. Kan ju egentligen inte ha högre krav då jag hållit en väldigt låg och medioker nivå på de traditionella loppen i år. Tråkigt nog. Får ta med mig att jag kämpade hela vägen, inte väggade, hade bra skalle och att jag jade en bra avslutning där jag lyckades spurta ner nyss nämnda Kardin

Siffror från min pulsklocka:

2,13,33 timmar (startade klockan en min före cirka)
47,10 kilometer
182 snittpuls
194 maxpuls
3080 kilokalorier 
21,2 km/h snittfart
63,3 km/h maxfart
1265 höjdmeter (drygt 1700 m enligt arrangören)

Resultat:

Inga kommentarer: