onsdag, mars 4

Stakintervaller från helvetet


Dessa två herrar körde skiten ur mig idag!

Så var sista intervallpasset innan Vasaloppet avklarat. Det blev riktigt jobbigt och tufft, precis som min plan var. Dock så vetefan om jag hade kört detta ifall jag innan visste hur jobbigt det skulle bli. Men troligen så hade jag det, man inbillar ju sig var och varannan gång något i stil med att: "idag borde det inte bli så jobbigt, jag är ju starkare än sist". 

Jag körde idag hela passet enbart stakning. När vi började värma upp så märkte vi ganska snart av att vi skulle få lite bekymmer med vart intervallerna skulle köras. Nere på konstsnöspåren så gick det ganska så lätt, men stavfästet var otroligt dåligt och uppe i skogen på natursnön så gick det så otroligt tungt i den blöta nysnön. Till slut kom vi fram till att det bästa var att köra tävlingsbanan baklänges, så att vi körde intervallerna mestadels uppför, vilket gjorde att det var relativt orörd snö där då ordinarie bansträckning var utför och således fartställnig. 

Efter cirka 20 minuter uppvärmning och tre korta impulser så dunkades det igång med första blocket av intervaller. Fyra stycken treminutersintervaller skulle avverkas, och mitt mål var att få sjukt mycket mjölksyra och att jag skulle bli rejält stum. Jag dunkade iväg som om jag skulle ha kört en impuls på första, kollade på klockan efter vad jag tyckt var en evighet och den visade där 54(!) sekunder, resterande del av detta block blev en mardröm och intervallerna gick saktare och saktare. Men jag uppnådde målet med passet.

Såhär såg block 1 ut i siffror:

1:a - 880 meter - 168 snittpuls - 177 maxpuls - 35 höjdmeter 

2:a - 850 meter - 169 snittpuls  - 177 maxpuls - 35 höjdmeter

3:e - 850 meter - 169 snittpuls - 180 maxpuls - 35 höjdmeter

4:e - 850 meter - 171 snittpuls - 182 maxpuls - 35 höjdmeter 

Efter denna mardröm så var det dags för lite lugnare tröskelintervaller för att skölja ur kroppen, då gav vi oss ut på milen och körde två stycken längre drag:

1:a 10,00 minuter - 2,48 kilometer - 167 snittpuls - 174 maxpuls - 90 höjdmeter

2:a 8,28 minuter - 1,89 kilometer - 170 snittpuls - 180 maxpuls - 75 höjdmeter

Puls-, höjd- och hastighetskurva för passet:
  


Skapligt trött efter avslutat dagsverke


Robin var glad i alla fall

2 kommentarer:

Anonym sa...

KING!
Lycka till på söndag, kör så bara den!

/Steve

Adam Steen sa...

Japp :)