tisdag, mars 3

Tre timmar stakning


Fick till ett onekligen bra pass idag! Tillsammans med broder Jonatan, Johannes Ringsby och Robin Norum så stakades det i tre timmar. Under dessa tre timmar så hann vi med två varv runt 15 km-spåret, två varv runt röd femkilometersbana och ett varv runt 7,5 km-spåret. Kändes bättre och bättre hela passet igenom faktiskt. Hade sportdryck i vätskebältet och tog faktiskt en energikaka mest för säkerhets skull efter två timmar. Det här med kolhydratstömning tror jag inte mycket på, det är 2015 nu. Inte 80-90-talet, tror att de energiprodukter som vi tar innan och under loppen är bra och jag tycker även (peppar peppar, ta i trä) att jag är förskonad från energiväggningar under långloppen, och även överlag. 

Siffrorna på min pulsklocka såg ut såhär:

3,00,01 timmar
44,3 kilometer
135 snittpuls
160 maxpuls
1075 höjdmeter


Bilder:

Har sådant tryck i stakningen så att till och med trugan dog!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tycker du jämnt kör kolhydratstömningqr med dina deffperioder....

Adam Steen sa...

Det var ett tag sedan nu för det första och för det andra som jag försökt förklara ett antal gånger så betyder en "deffperiod" för mig i min värld att jag helt skippar godis och annat onyttigt :) Men nu försöker jag ha mer energi under passen så att jag kan åka med bättre insats och förhoppningsvis få ut mer per pass.