fredag, maj 15

4 x 10 min AIII


Det där var jobbigt det. Varenda backe på den här rullskidbanan är ju brantare och jobbigare än någon backe jag sett i Falun. Att bara ta sig upp är ju ett smärre dagsverke som kräver (åtminstone för mig) puls långt över AI-zonen. Man har väl lagt på sig några onödiga trivselkilon här och där som borde försvinna i takt med att träningen stegras. Man måste ju lära sig att krypa, innan man kan gå. Jag lyckades i alla fall med att genomföra dagens plan på träniing; 4 x 10 min AIII, precis som rubriken till detta inlägg skvallrar om. Vilan mellan intervallerna blev 2,5 minuter. Såhär såg intervallerna ut i siffror:

1: 3,31 kilometer - 166 snittpuls - 180 maxpuls - 90 höjdmeter

2: 3,24 kilometer - 171 snittpuls - 183 maxpuls - 95 höjdmeter

3: 3,23 kilometer - 173 snittpuls - 184 maxpuls - 105 höjdmeter

4: 3,55 kilometer - 173 snittpuls - 185 maxpuls - 90 höjdmeter


Puls- och höjd-kurva


Glad(?), trött och varm efter avklarade intervallerFin miljö

Jag värmde upp i cirka 20 minuter, då hann jag med att köra fem stycken impulser också. Något som jag tror är bra för mig och för att hitta tekniken. Efter intervallerna så åkte jag lugnt i en kvart, passet tog allt som allt 90 minuter. Perfekt. En liten grej som är rätt irriterande är alla turister som går mitt i rullskidbanan åt alla håll, är ju rätt farligt både för dom och för de som åker på banan. Men men. Banan är som sagt jävligt bra, men det hade varit skoj att lärt sig något mer ställe att åka på, tills jag ska flytta hit.

Inga kommentarer: