onsdag, maj 13

Maxstak runt Varpan med proffsmöte


Under sista minuten av mitt lilla stakrace runt Varpan så hade jag sällskap av proffscyklisten Jonas Ahlstrand som för mindre än en vecka sedan vann en etappseger i det franska fyradagarsloppet Jours de Dunkerque

Idag hade jag som plan och även genomförde ett varv stakning i hög fart runt sjön Varpan. Skidorna jag körde på var mina Elpex-tvåor för att försöka få upp lite speed. Det var nästan två månader sedan jag körde fart sist, så det blev ju lite vimmelkantigt och onödigt jobbigt. Men jag tycker ändå att det fungerade över förväntan. Och jag lyckades ju med det största målet; att bli trött. 

Det tog mig 33,30 minuter runt sjön. Då startade jag där andra tunneln börjar (ovanför brandstationen) och åkte varvet: Uggleviken - Österå - Bergsgården - Stennäset. Gick i mål där tunneln vid brandstationen börjar. Fick då på min klocka:

13,3 kilometer
169 medelpuls
177 maxpuls
23,7 medelhastighet
Väl hemma så körde jag lite hållningsstyrka. 

Nu drar jag till Norge, hej!


Ahlstrand


 Målgången, sett från fel håll

Inga kommentarer: