torsdag, maj 28

Skador inom min idrott

Hej kamrater.

Jag har ju hållit på med min träning i drygt tjugo år, ni förstår ju själv, tjugo år?! Jag har kompisar som är yngre än tjugo år, så det är ju ett tag! 

När man tränar så pass hårt som jag då och då gör så är det inte helt lätt att klara sig från idrottsskador, har under årens lopp haft en del olika skador. När jag var 14 - 15 år så hade jag problem med löparknä i båda knäna. När jag blev lite äldre, kring 19 -20 år så hade jag en del problem med mina fötter och fotleder. Det fick mig att sluta med min satsning på löpningen och friidrotten och gjorde att jag gav fullt fokus på skidåkningen. Sedan dess så har skidåkningen varit mitt huvudfokus, även om jag tränar allt ifrån löpning, cykel, gym och även rullskidor.

Skidåkningen har dock inte varit en dans på rosor. Har från och till haft stora problem med min rygg och då främst ländryggen. Den har både krampat ihop när jag tävlat, samt även värkt som tusan i det vardagliga livet. Jag har även haft problem med min axel vid ett antal tillfällen. 

För att komma ifrån dessa problem så har jag testat diverse metoder; TENS (en apparat som stimulerar nerverna för smärtlindring), kiropraktorer, sjukgymnaster, naprapater, stretchövningar, styrkeövningar och så vidare. Det är väldigt jobbigt ibland, men jag hoppas på att klara av att bli bättre och bättre i den och kunna ägna mig åt min träning som jag gillar så mycket. Men det är viktigt med rehabilitering för att hälsan ska vara på topp!

Inga kommentarer: