söndag, juni 14

En timme (nästan) all in på rullskidbanan


Nämen, 17,5 träningstimmar inkasserat denna veckan, inte illa pinkat för en trähäst! Dagens pass gick väl kanske inte till historien som en av de längsta, men det var ändå rätt så hårt. Hade en plan om att köra en timme AII med fem impulser. Var rätt seg muskulärt och hade således svårt att få upp pulsen nämnvärt till en början i alla fall, så jag tryckte på rätt friskt redan från start, när sedan pulsen smög upp i AII och även förbi så fortsatte jag att hålla bra tryck. Märkte efter en halvtimme ( 9,8 kilometer) att 20 km/h var inom räckhåll, så jag gasade vidare och lyckades precis spräcka den gränsen; 20,2 km/h! 

Sjukt ändå, för när jag körde intervaller i torsdags med samma skidor (Elpex 3:or), så låg snitthastigheten på intervallerna på: 20,0 - 21,3 km/h. Då var det varmt och torrt, idag blött och regnigt. Dagsformen avgör nog en del. 

Slängde in fem stycken impulser under passets gång också, tyckte inte jag träffade så bra tekniskt på dom. Rent fysiskt så kände jag mig ändå rätt stark allt som allt under passet. I siffror såg det ut som följer:

1,00,00 timme
158 snittpuls
179 maxpuls
20,2 kilometer
478 höjdmeterHär har ni puls-(röd) och höjd-kurva (grå).

Inga kommentarer: