tisdag, juli 7

En femmil stakning


Premiärpasset för denna veckan blev ett fint stakpass tillsammans med Johannes Andersson. Sjukt tacksam över att ha träningssällskap nu under mina jobbveckor, då de flesta andra skidåkarna här i stan inte jobbar, i alla fall inte heltid som en annan trötting. Har inte riktigt motivationen att dunka på själv under veckodagarna. Känns som att jag inte gör så mycket annat än att jobba, träna och sova i min ensamma ungkarlslya. Och trots att jag är dödstrött på kvällarna så har jag ändå rätt svårt att somna, det är tufft att vara nattmänniska och jobba dagtid.

Passet då, jo vi körde följande rutt, enbart stakning på Elpex-treor


Britsarvet - Hosjö (liten skarvning in vid Hosjöstrand och Backberget) - Danholn - Karlsbyheden - Ruptjärn - mot Bengtsheden men in emot Riset strax innan - Riset - Sundborn - Skuggarvet - Britsarvet

Kände mig stark idag faktiskt, trots att jag hela dagen känt mig som en levande död, mått illa och varit allmänt hängig. Men lite timjagerier på kvällskvisten och med en gårdagsvilodag i ryggen kan ju få den allra tröttaste att bli pigg. På kartan ovan så ser ni siffrorna "1" och "2", däremellan körde vi fem minuter 10"-20"-intervaller, startade i Sundborn efter drygt två timmar. Fint att få trötta ut stakmusklerna rejält. 

Bra pass helt enkelt. När jag sedan kom hem så avslutade jag med fem minuter hållningsstyrka för att försöka få in hängbuken en aning, man vill ju sluta växa i färdriktningen!

Siffror:

3,00,06 timmar
51,43 kilometer
121 snittpuls 
164 maxpuls
505 höjdmeter

Bilder:

Inga kommentarer: