torsdag, juli 16, 2015

Klassiska intervaller med Elpexfyror


Nu har den där Johannes Andersson kört slut på mig igen, fortsätter det såhär så kan jag ju bli vältränad till slut och det vill vi väl inte?!

Dagens pass var det andra av sju planerade intervallpass denna veckan, klassiska intervaller, tio stycken tre minuter långa, med en minuts vila. Jag på Elpex-fyror (andra gången jag åkte på dom, men absolut inte den sista, king att åka på så länge man inte är alltför sliten muskulärt) och Johannes på Swenor-fyror. Vi körde längs cykelbanan (väg 293) mellan Falun och Borlänge. Sex intervaller bortåt och fyra hemåt. 

Min pulsklocka har inte kommit än, skickades till mig igår, så jag hade bara koll på tiden, men som tur är så är Johannes också en siffernörd, så han har delgett mig sina siffror;

 1:a - 0,88 kilometer - 17,8 km/h snittfart - 27 höjdmeter
 2:a - 0,89 kilometer - 17,4 km/h snittfart - 25 höjdmeter
 3:e - 0,93 kilometer - 18,4 km/h snittfart - 28 höjdmeter
 4:e - 1,06 kilometer - 21,0 km/h snittfart - 15 höjdmeter
 5:e - 1,24 kilometer - 24,6 km/h snittfart - 8 höjdmeter
 6:e - 1,17 kilometer - 23,0 km/h snittfart - 9 höjdmeter
 7:e - 1,07 kilometer - 21,1 km/h snittfart - 12 höjdmeter
 8:e - 0,94 kilometer - 18,6 km/h snittfart - 21 höjdmeter
 9:e - 1,08 kilometer - 21,3 km/h snittfart - 15 höjdmeter
10:e -1,11 kilometer - 21,8 km/h snittfart - 12 höjdmeter

På de flesta intervallerna så drog jag första halvan och Johannes den andra. Det sved på rätt bra bitvis kan jag meddela, ett riktigt bra träningspass. Direkt när jag kom hem så körde jag fem minuter hållningsstyrka, totalt träningstid idag blev 1,40 h, en vilodag för dig Brännmark!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Testa att ha skidorna på fötterna istället för händerna sååå ska de nog inte gå så tungt nästa gång :)

Adam Steen sa...

Får testa de!

Anonym sa...

Hur skulle du bedöma rullmotståndet på Elpex 4:or kontra PRO-ski Tech 3:or och vanliga PRO-ski 3:or?
//Tobbe Karlsson

Adam Steen sa...

Var ett tag sedan jag åkte på någon av dom proski-paren. Men känslan hittills är att Elpex-fyrorna går tyngre, dock har dom bara gått två pass, så dom kommer ju gå lättare. Antar att dom blir jämförbara med proski-treor då

Niklas sa...

Rullar Swenor-4:orna trögare eller är det likvärdigt?
Nu är ju dina nya iofs...

Adam Steen sa...

Beror nog på årgång och batcher vilka som rullar tyngst. Jag har inbillat mig att
Elpex och swenor är hyfsat jämlika 2-4:or