måndag, augusti 3

Skate - Styrka - Chinsmedley - Bättre rygg!(?!)


Jahapp, ett vanligt pass tänkte jag när jag drog iväg på mina skaterullskidor upp till Lugnet för ett styrkepass tillsammans med Kalle Gräfnings, Linus Larsson och Johannes Andersson. Men jag fick reda på att Kalles plan var att köra ett bra uthållighetsstyrkepass först på 20 minuter effektiv tid, mycket mage och bål, perfekt det. Därefter så körde vi ett chinsmedley. Och med det menas att man en i taget kör Chins i en stege, idag körde vi: 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 9 - 8 - 7 - 6 - 5 - 5 (= 80 st). Jag körde strikta hela vägen och det kändes faktiskt riktigt bra. Vi avslutade sedan med 3 x 10 på latsdrag och tricepspress med hantlar! 

Det bästa med hela passet var att jag träffade på min gamle kamrat Mats Olsson som är kulstötare, massör och tränare på DSA friidrott. Han har tidigare hjälpt mig att stretcha min rygg då jag haft problem. Idag frågade han om jag ville ha hjälp igen, vilket jag gladeligen tackade ja till. Jag fick lägga mig på mage på en madrass, därefter la han sin tyngd (100 kg+) med armbågen rätt ner på ondaste punkten i skinkan. Jag skrek på riktigt allt jag orkade, svettades och var en hårsmån från att börja störtgråta. Det var den värsta smärtan jag någonsin känt. Fick denna behandling två gånger per sida. Och direkt när jag rest mig upp igen och började gå omkring så kändes det sjukt mycket lättare och mer avslappnat i hela området omkring ländryggen. Trots att det fortfarande gör ont i ryggen så är det en sjuk lättnad och förhoppningsvis så blir det inte sämre nu framöver heller! Stort tack Mats, det gjorde min dag!

Efter gymet och dödbehandlingen så blev det en timmes ytterligare åkning omkring Högbo-området på Lugnet, för att få lite höjdmeter. 

Bra pass!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Får själv en knut i skinkan då och då,behandlar den med att rulla på en bandyboll :-) funkar iaf och får bort värk i ländryggen.
/ Marcus

Adam Steen sa...

Okej, okej. Tack! :)