söndag, september 20

1200 höjdmeter och 23 timmar träning!


Där knöt vi ihop veckans träning, landade på 23,5 timmar totalt (två styrkepass, ett ynka intervallpass och resten distans). Bästa träningsveckan hittills detta träningsår, mäktigt. Dagens pass var sjukt bra även det. Jag körde på Elpex-fyror, från Majorstuen, upp förbi Holmenkollen och ända till Tryvann. En nätt liten backe på 9,5 kilometer och 460 höjdmeter! Vi fortsatte sedan turen med en timmes åkning på Holmenkollens rullskidbana och vi avslutade sedan med att köra upp till Tryvann igen (200 höjdmeter Holmenkollen --> Tryvann). 

Det mäktigaste med dagens träning förutom alla höjdmeter och Holmstrands glada sällskap var att vi såg kingen Petter Northug jr åkandes på rullskidbanan. Tror han flög hem från Ayia Napa i natt. Givetvis utan hjälm, king! Han såg brun, snabb och bakfull ut! 

På de 2,30 timmarna vi åkte så klättrade vi nästan 1200 meter, åkte 36,5 kilometer. Snittpulsen blev 139, nästan bara diagonalt och stakning med frånskjut. Tror man blir riktigt stark av att åka här alltså!  

Den här skylten gillar jag! Bra tänk där, vi skulle haft så i Sverige också. Tycker bilisterna är mycket mer förstående här mot oss som tränar, till skillnad från Sverige där det tutas och körs om alldeles för nära titt som tätt. Blev lite träning ändå denna veckan! Enbart löpning och rullskidor klassiskt! 

Inga kommentarer: