lördag, september 26

Ett Vasalopp(spass) med intervaller!


Jag fick bli trött idag med, king! Tillsammans med Jimmie Johnsson och Linus Larsson så blev det en fin tur, må jag säga. Jimmie mötte upp oss här i Britsarvet vid nio, då styrde vi kosan ut till Bjursås. Där ute så tog vi Baggbobacken (1,65 kilometer, 125 höjdmeter) två gånger, sedan så åkte vi samma väg tillbaka igen till Britsarvet. Tillbaka i Britsarvet så stod klockan på drygt tre timmar och Linus tackade för sig. Jag följde med Jimmie hemåt, via Hosjö och sedan till Staberg där jag vände. 

Från vändningen i Staberg så stod min klocka på strax över fyra timmar, då var det dags för intervaller. Jag körde tio stycken tvåminutersintervaller med en minut i vila och därefter en tiominutersintervall. Kom upp bra i både puls och fart, konstigt nog. Riktigt nöjd med det genomförandet. Intervallerna låg kring 22-23 km/h i snittfart och jag kom upp i tröskelpuls på alla, trots att det var förhållandevis platt och jag kört så pass länge. 

Maxpulsen på passet blev 181, snittpulsen 132. 755 höjdmeter hann jag plocka på mina 91 kilometer, var ute i fem timmar och 20 minuter! 

Jag drack två liter sportdryck under hela passet, vid 3,30 h så tog jag en energibar och vid fyra h klämde jag en gel med koffein i. Aldrig några svackor och kroppen kändes riktigt pigg och alert! Kingpass med andra ord! Jag körde på mina Elpex-treor och ni förstår väl att jag enbart stakade?!


Jimmie pissade mer under passet än vad han drack!


Linus "Grizzly" Larsson åkte omkring med ett segel och tog vind, han är ingen vindallergiker!


Jag visar stolt upp min nya vätskeryggsäck från USWE, den finns att köpa på Vallashopen till bra pris. Det var första passet som jag använde den. Kändes jäkligt ovant i början, tyckte inte alls den satt skönt då, men efter cirka 30 minuter så vande jag mig och resterande del av passet så tänkte jag knappt på att jag hade den på mig. Dels får jag med mig mer dricka med denna (2,0 liter), men jag tror också att denna är bättre att använda för min rygg än ett vätskebälte. Jag fick med mig min mobil, två energibars och två gels i den, därefter så var den ganska full!

2 kommentarer:

Fredrik sa...

Får man ner en vindjacka i väskan när vätskeblåsan är full?

Adam Steen sa...

Nej, jag tror faktiskt inte det tyvärr