lördag, september 12

Fem h stak.


Har lyckats hanka mig runt ett stakpass på fem timmar med dessa två kingar. Ett riktigt bra pass där vi kom 85 kilometer. Det bästa av allt var att det bara kändes bättre och bättre under passets gång. Till en början när vi stakade uppför Bergkarlås-backarna mot Maggås för att möta Fredrik Byström så kände jag mig rätt sliten i musklerna sedan gårdagen och undrade hur jag skulle klara av att ta mig igenom passet. Men när vi väl vände neråt och dunkade ut mot Sollerön, så började kroppen vakna till. 

Sjukt trevligt sällskap, fina vägar och ett bra träningsväder bjöds det på. Förutom att dricka 1,5 liter sportdryck under passet så intog jag följande:

- 1 energigel vid 2,40 h

- 1 energibar vid 3,00 h

- 1 coca cola och tre godisnappar vid 3,30 h

Aldrig några energidippar! Sista kvarten så dunkade jag in tio korta impulser för att trötta ut mig ännu mer. Kom hem efter fem timmar, förhållandevis fräsch och pigg. Så länge jag slipper mjölksyra så är jag faktiskt rätt så stark och har bra ork!

Rutten blev:


Färnäs - Bergkarlås - Maggås - Tingsnäs - Vinäs - Sollerön - Gesunda - Vika - Mora - Morkarlby - Hemus (ett varv runt rullskidbanan) - Mora - Bergkarlås - Färnäs

Puls- och höjdkurva:

4 kommentarer:

Andreas sa...

Du såg stark ut på väg upp mot Bergkarlås :)

Adam Steen sa...

Oj tack :) var du en av cyklisterna? :)

Andreas sa...

Precis :)En av cyklisterna med "skidnummerlapp" :)

Adam Steen sa...

Mäktigt. Såg kul ut. Hoppas det gick bra :)