tisdag, september 15, 2015

Gym och löpning - 22 timmar träning på sex dagar


Linus hänger såsom Jesus på korset, jag försöker se cool ut och Holmstrand ser ut att ha sålt smöret och tappat pengarna.

För att få dagen att gå även idag så drog jag ut på ett till pass nu på eftermiddagen. Började med att springa upp till Lugnet, mitt knä värkte, så jag startade med lite stretch och "foamroller" uppe i friidrottshallen. Vi körde sedan fem övningar som skulle likna någon form av lite lättare maxstyrka, jag har ju inte kört "riktig" styrka på bra länge, så vikterna jag nu använder är ju inte något man skryter för barnbarnen om direkt. Jag körde i alla fall följande:

- 3 x 6 bänkpress, 70 kilo
- 3 x 6 djupa knäböj, 50 kilo (vågar ej mer för ryggen)
- 3 x 6 bänkdrag, 60 kilo
- 3 x 6 latsdrag i cablecross, 60 kilo
- 3 x 10 marklyft, 50 kilo (vågar ej mer för ryggen)
- fem minuter stabilitetsstyrka

Därefter så gav jag mig ut i hällregnet och sprang en vända förbi hopptornen och upp till toppstugan/Sjulsarvsstugan, för att få lite höjdmeter, därefter vände jag hemöver. Sprang totalt tio kilometer och en timme, plockade 235 höjdmeter.

Det här med att träna dubbla pass är egentligen ingenting jag gillar, blir mest seg på eftermiddagspasset, sen krävs det att man äter rätt mycket, så jag känner mig mest fet, seg och stel på andra passet. Men ibland kan det ju kanske vara bra. 

Har de senaste sex dagarna tränat 22 timmar och förflyttat mig med hjälp av apostlahästarna eller rullskidorna 35 mil. Det är ändå helt okej för en gammal stör som jag kan jag tycka. 

Imorgon väntar ett roligt äventyr med Holmstrand!

Inga kommentarer: