söndag, oktober 04, 2015

15 x 2 min stakintervaller på fyror


Denna bilden är hämtad från David Holmströms blogg (https://valtillsmal.wordpress.com/), jag råkade somna mellan jobb och träning. 

Om jag skriver att jag alltid tycker att det är kul att träna så ljuger jag för er. Idag var en sådan dag då jag verkligen, verkligen inte ville träna. Hade sjuk ångest när jag bytte om, ville mycket hellre bara sitta hemma. Övertalade dock mig själv att det skulle vända och kännas bättre bara jag tog mig ut, vilket det gjorde även idag. Men att ta steget att byta om och ge sig ut kan vara ruskigt tufft bitvis tycker jag, speciellt när det börjar skymma, är kallt, man är ensam och på en plats där jag inte hittar alltför väl. 

För femte gången denna veckan blev det ett stakpass på Elpex-fyror. Fjärde intervallpasset dessutom. Efter en uppvärmning på tjugo minuter så mejslade jag igång dagens intervaller: 15 stycken tvåminuters, med en minuts vila. 

Kändes ganska bra även idag. Pulsen var rätt så hög, i princip alla intervallernas snittpuls låg omkring 170 i snittpuls. Snittfarten låg strax över 20 km/h på de flesta. Det är okej tycker jag, för att vara fyror och ha stavspetsar som är så slöa att dom ser ut som snorkråkor. Dagens maxpulsnotering blev 182

Blev en skaplig vecka ändå; 13 mil stakning, ett styrkepass, 9,30 timmar och två timmars intervalltid. 

Inga kommentarer: