torsdag, oktober 15

3,30 h crosspass


Blev inga bilder under passet idag. Jag försöker snarare att fokusera på träningen, istället för att ta bilder som vissa gör.. 

I förmiddags rullade jag och Martin Johansson iväg på våra Elpex-treor, två kilometer utför till en början, med en temperatur under nollan, det var rätt friskt vill jag lova. Vi började med en tur fram och tillbaka längs Sørkedalsveien, det tog cirka en 1,20 h och vi körde fem stycken fartökningar, allt enbart stakning. Sedan tog vi oss upp till Holmenkollen och lite till, här började vi använda benen. Lite ovant till en början, men efter en stund så kom jag ihåg hur man gjorde och kunde således sluta åka passgång. 

Efter två timmar klassisk åkning, 520 höjdmeter och drygt 30 kilometer så bytte vi till skateutrustning och gav oss av uppåt. Vi körde en massa fina, långa stigningar omkring bostadsområdena i Holmenkollen, åkte upp till Tryvann och avslutade med två varv på rullskidbanan. Precis när vi var klara där så mötte vi en dåre som körde taxi i fel åkritning på rullskidbanan, det gick bra denna gången, men det hade kunnat gått illa. Martin blev förbannad och stannade honom, det enda svaret han fick var: "jag såg inga skyltar att man inte fick åka här". Fin kille..

Totalt åkte vi 3,30 timmar, 54 kilometer och plockade 1135 höjdmeter. Ett fint pass i grymt sällskap. Efter träningen så bjöd Martin på lunch och fortsatt trevligt sällskap! 


Överpeppad kille innan träningen!

Inga kommentarer: