onsdag, oktober 14

E-cigaretter


Tjenare allihopa.

Jag blev kontaktad av Nicklas på ecigarettshopen.se, han ville nå ut med lite information till er läsare.


Som vi alla vet så är rökning något väldigt farligt och något som orsakar många många dödsfall, cancerfall, lungrelaterade sjukdomar, hjärt- och kärl-sjukdomar, med mera. Det finns nu ett alternativ till cigaretter och det är så kallade "E-cigaretter", detta är något som enligt en studio tidningen Metro skriver om 95% mindre skadligt än de vanliga cigaretterna. Så det vore ju lämpligt nu att alla läsare som röker såhär i oktober när samtidigt kampen mot bröstcancer pågår, att även ni ska göra ett val och börja röka e-cigaretter istället och på så vis minimera riskerna för allvarliga sjukdomar. Här kan man trappa ner nikotin-innehållet successivt, tills man tids nog slutar använda sig av nikotin helt! 

Enligt en brittisk studie så skulle man kunna rädda cirka 75 000 liv om året ifall alla bytte ut vanliga cigaretter mot e-cigaretter. Det är inte fy skam. 

E-cigaretten är en sorts variant av cigaretten, men istället för rök så får man en sorts ånga med hjälp av ett batteri, vilket gör att det inte heller sprids samma dåliga lukt till personer runt om och det minskar ju även riskerna till passiv rökning rejält! Andra fördelar är att man inte andas in tjära eller kemikalier, vilket då enligt en studie som det engelska hälsoministeriet gjort pekar på att detta är 95% mindre skadligt än tobak. Det finns en hel uppsjö av olika smaker; allt ifrån jordgubb, menthol, exotiska smaker och även vanliga tobakssmaker. Dessa smaker som man kallar e-juicen fylls på in i e-ciggen, därefter trycker man på en knapp som aktiverar denna e-vätska, som blir varm och sedan går det att röka i sig det mycket mindre farliga innehållet. 

Du får ej heller gula tänder, illaluktande kläder eller dålig andedräkt, vilket man lätt får när man röker vanliga tobaks-cigaretter. Och som jag nämnde så stör inte alls denna röken på samma sätt övriga personer runt om. 

E-cigaretten är väldigt populär i England, det visar sig att så många som 2,6 miljoner engelsmän använder sig av den. Det kommer troligen också bli utskrivet till rökare i just England för de som vill sluta röka vanliga cigaretter, vilket är väldigt bra kan jag tycka. Detta hoppas man på att ska kunna ske så tidigt som 2016. E-cigaretter är enligt PHE (Population Health and Environment) det populäraste sättet att försöka sluta röka på.

Så varför vänta på att sluta röka, speciellt nu när detta alternativet finns, passa på redan idag och ta steget in i en hälsosammare och mer aktiv livsstil. Ni kommer på bara några dagar känna att ni får mer ork och "flås". Ni kommer må mycket bättre på i princip alla sätt, känna er piggare och mer livssugna. Att röka cigaretter är inte coolt, bara skadligt, dumt och väldigt farligt. Ni skadar även omgivningen med röken och ni som kastar fimpen på marken eller i naturen förstör även den då en inte bryts ner.
Inga kommentarer: