onsdag, oktober 14

Fin träningsdag och positiv som få


Det blev en heldag med "Marren" idag! Trevligt värre det. Det är faktiskt en jävla fördel för mig att ha möjligheten att träna med honom, dels så blir det alltid bra pass och sen så märker man att han verkligen tänker till när det kommer till träningen och allt runt omkring den. Hade jag inte tränat med honom så hade jag aldrig klarat av att köra såhär pass seriöst, då hade jag sovit alldeles för länge och sedan "stresstvingat" mig ut på något halvhårt blandpass. Jag funkar som bäst när jag tränar ihop med seriöst folk. Dessa dagar så har jag i princip levt som en elitskidåkare 24/7, tänk om jag alltid hade gjort det, då hade jag säkert kunnat bli en sådan också. Men man kan inte få allt här i livet.

Dagens andra pass då?! Det blev 1,30 timmar skate. Vi hade dessutom äran att få med oss Kjetil Dammen denna gång. Vi åkte från Martin upp till rullskidbanan i Holmenkollen (drygt två kilometer och strax över tio minuter dit, perfekt avstånd) där vi snurrade resterande del av passet, innan vi avslutade med att rulla tillbaka hem till honom. Återigen måste jag berömma denna rullskidbana som är oerhört bra, speciellt med den grymma kuperingen den bjuder på. Att åka skate på den är fan tufft alltså, backarna är som väggar och till skillnad från klassiskt så har du inga spärrar du kan hänga på när du ska ta dig uppför. 

Under passets gång så dunkade vi till med fem stycken impulser också. Jag börjar bli lite trött i kroppen, det är inte så konstigt, dels är jag inte van med att träna så här pass hårt och sedan så blir det lite tuffare pass hela tiden. Men jag tror det är bra att under begränsade perioder träna på hårt och bli lite sliten, för att få utveckling. Så man inte bara nöter på i samma hjulspår.

Tack för idag, hörs imorgon!


Inga kommentarer: