onsdag, oktober 21, 2015

Intervallblocket avklarat, med Älghufs


Titta vilken fin kille, på toppen av Wyllerløypa, efter avklarade intervaller.

Sådär, äntligen dunkat av det sista intervallpasset för detta block. Känns sjukt bra och jag är jävligt stolt över mig själv som inte bara har klarat av sex intervallpass på tre dagar, utan även kunnat köra sex bra pass med grym insats och bra puls!!

Måste passa på att tacka Martin "Marren" Johansson, inte bara för sällskap, utan också för mat, häng mellan passen, nyttiga teknik- och träningstips och så vidare. Det känns som jag har lärt mig mer under dessa två veckor än vad jag tidigare någonsin gjort under min tid bland andra klubbar och "organisationer". Skriver jag såhär så får jag väl skäll igen, men det skiter jag i. Så tack Martin, "Va fan"!

 Detta intervallpass blev Älghufs, eller löpning med stavar. Igår hade jag 150 centimeter långa stavar (samma som mina klassiska), de kändes lite långa, så idag lånade jag Jessicas stavar som är 140 centimeter långas, fungerade mycket bättre! Jag parkerade Benzen vid badet i Bogstad, joggade en sväng på drygt tio minuter och drog sedan igång helvetesintervallerna. Det är mycket jobbigare än man tror att springa "fort" med stavar uppför. Redan efter 25 sekunder på första intervallen är i alla fall jag råstum, resterande del av passet är en ren plåga. 

Idag körde jag fem stycken fyraminutersintervaller (sista intervallen blev dock fem minuter, så jag nådde upp till toppen) med två minuter vila emellan. Jag passade på att jogga sakta nedåt under varje intervall. Blev perfekt! Hade högre puls än både gårdagens stavlöp-intervaller och även förmiddagens intervallpass.

Siffrorna på dessa intervaller följer:

1:a - 0,80 kilometer, 168 snittpuls, 175 maxpuls, 70 höjdmeter

2:a - 0,75 kilometer, 173 snittpuls, 179 maxpuls, 70 höjdmeter

3:e - 0,82 kilometer, 173 snittpuls, 180 maxpuls, 60 höjdmeter

4:e - 0,73 kilometer, 172 snittpuls, 179 snittpuls, 55 höjdmeter

5:e - 0,84 kilometer, 171 snittpuls, 180 maxpuls, 95 höjdmeter (5 minuter)

På dessa tre dagar så har jag skrapat ihop nio timmar träning, 2,20 timmar intervalltid, drygt 3100 höjdmeter och 122 kilometer. Känns som att detta är välbehövligt för mig om jag ska åka så fort som jag vill i vinter. Så trots att det inte har blivit någon stakning denna veckan så har jag definitivt höjt min kapacitet ett snäpp och jag har verkligen utnyttjat den tuffa terrängen här!

Tack för idag kamrater!Dimmigt och blåsigt på toppen av Wyllerløypa. Den backe jag sprang upp igår och idag går på sidan av själva slalombacken, något längre, lite snällare lutning och mer passande för löpning med stavar, vilket ger lite högre intensitet än vanlig skidgång.


Inte alls lika dimmigt bara 100 höjdmeter nedanför. Här korsar "min" intervallväg WyllerLøypa.

Inga kommentarer: