onsdag, oktober 21, 2015

Klassiska intervaller i pissregn!


Uppe vid den där jävla bommen vid Tryvannstårnet igen, för fjärde gånden på tre dagar!

Där satt den, tredje klassiska intervallpasset och det totalt femte på tre dagar. Bara ett kvar nu under detta intervallblock. Är mäkta imponerad av mig själv. Idag bjöds det på pissregn och fyra plusgrader, så jag frös som ett as under bitar av passet. Fyra av de fem passen jag kört så har i det närmsta allt varit identiskt; uppvärmning bort på Sørkedalsveien, start av intervallerna strax ovanför Statoil Bogstad och mål uppe vid Tryvannstårnet. Tycker faktiskt att det har gått över förväntan och jag är inte det minsta less på denna backen, något måste ha hänt mig?!

Klarade att hålla ungefär samma hastighet och tider som de föregående passen, det är jag nöjd med. Pulsen är något lägre dock, men så brukar det alltid vara. Har nu fått ihop nästan två timmars effektiv intervalltid uppför under dessa dagar, knyter ihop säcken i eftermiddag med att köra ett pass löpning med stavar! 

Under uppvärmningen idag träffade jag på en trevlig och pratglad man som också han åkte rullskidor. Han åkte med mig i cirka 15 minuter och vi pratade mycket om Vasaloppet och skidåkning i stort. Han berättade att han var uppvuxen och alltid bott i Sørkedalen och att han på årets Vasalopp placerade sig kring plats 280. Kul med sådana möten!

För er siffernördar så kommer här dagens intervallsiffror:

1:a - 5,00 minuter, 1,05 kilometer, 162 snittpuls, 170 maxpuls, 85 höjdmeter

2:a - 7,00 minuter, 1,59 kilometer, 168 snittpuls, 176 maxpuls, 95 höjdmeter

3:e - 6,28 minuter, 1,47 kilometer, 169 snittpuls, 176 maxpuls, 95 höjdmeter

4:e - 5,26 minuter, 1,21 kilometer, 170 snittpuls, 178 maxpuls, 85 höjdmeter

Idag, som alla de andra passen så har vilan legat kring tre minuter. 

Nu ska jag vila och ladda inför nästa pass.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det perfekta jobbet för dig - ta en seriös titt!!

http://annaoemil.se/2015/10/21/zebastian-modin/?utm_medium=referral&utm_source=pulsenews

Adam Steen sa...

Tack! Visste om detta. Har pratat med honom om det och ja, det hade väl varit bra. Men vet inte om det passar mig än, vill satsa ett tag till på min karriär nämligen. Men jag hoppas verkligen att Zebastian hittar någon bra snart!