lördag, oktober 10, 2015

Sørkedalsveien - Holmenkollen - Tryvann


Tjo.

2,20 lyckades jag hålla ut idag i alla fall, sen blev jag less och sket i det. Passet började fint med stakning på Elpex-fyrorna längs Sørkedalsveien tur och retur, tillsammans med Jessica som körde på mina tvåor, det funkade rätt så bra faktiskt. Jag avslutade sedan passet med att köra helkropp upp till Holmenkollen, ett varv på rullskidbanan och sedan AIII-fri fart upp till Tryvann. 

Kände mig väl inte jättepigg, men ryggen spökar lite (läs; inte så jävla lite!) och jag tror det är där skon klämmer. Men nu efteråt så har jag stretchat i nästan en timme, har ju fuskat satan med stretch på slutet. Anledningen till att jag dels körde helkropp, men även lite AIII och fri fart på slutet var för att aktivera mitt höftparti efter en period med mycket stakning. Det kan också vara bra att gasa på lite på slutet av ett pass för att efterlikna långloppen en aning. På sista timmen så skrapade jag ihop smått otroliga 510 höjdmeter, det är king det! 

Blev väl ändå en okej tränigsdag idag, har väl bara tappat fyra - fem timmars träning mot de jag tänkt tävla mot i vinter, fyra - fem är ju nästan noll det?! 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kanske värt att kolla ryggen hos en kiropraktor? Northug får regelbundet hjälp av såna. Är det någon nerv som klämmer så kan det nog åtgärdas...

Adam Steen sa...

Brukar väl göra det då och då, hjälper för stunden, men åtgärdar ju inte grunden till problemet.