lördag, november 14, 2015

3,30 h stak på snö i Grönklitt


Tja!

Det blev endast ett pass idag, så när jag väl var där uppe i Grönklitt så tänkte jag att det är lämpligt att åtminstone köra några varv. Jag malde på i min takt. Blev väldigt snabbt van med långa skidor och med snö som underlag. Känner att jag är en skidåkare för snö och inte för asfalt i alla fall. Även om jag gillar värme bättre. 

Under passets gång så hade jag sällskap av en rad skidkompisar, såsom Ronny Wedin, Oscar Bergström, Linus Larsspn, med flera. Skoj att åka runt med dom och dividera lite. Sjuk grej egentligen, ett gäng personer åker bil i miltals till en slinga på en kilometer i skogen och snurrar runt, runt. Man är bra skadad som längdskidåkare alltså. 

Banan uppe i Orsa Grönklitt är den vanliga man haft i några år nu; ut ur stadion, håll höger uppför den branta korta saxbackar, över två småknölar och runt stadion. 1,1 kilometer på min klocka. Lite skitig snö och en del bark. Men inga stenar vad jag såg. Klart över förväntan med dessa rådande väderförhållanden. Temperaturen under dagens pass låg hela tiden på nollan. 

Jag lastade in 3,30 timmar, 55,3 kilometer och 520 höjdmeter. Enbart stakning. Med trettio minuter kvar så lade jag in tio fartökningar á 20 stavtag. 

Inga kommentarer: