måndag, november 16

Cykel
Tjenare kamrater!

Det är ju inte bara längdskidor, rullskidor, löpning och gym som intresserar mig när det kommer till träning. Jag är ju också rätt intresserad av cykling och då främst på landsvägen, men också mountainbike och cykelcross. Har ju även som ni vet kört en del mindre tävlingar på landsväg och cykelcross, med inte alltför dåliga resultat. Jag hade för ett antal år sedan en MTB också, den var faktiskt från märket Merida och jag var väldigt nöjd med den! Det var en "hardtail", alltså dämpning på framgaffeln och stel där bak. Hade jag idag köpt en ny MTB så tror jag nästan att jag vill testa en "fullgung", alltså en med dämpning både fram och bak!

Det är ju faktiskt väldigt bra träning att cykla, även för oss skidåkare. Vissa är lite konservativa här och tycker att cykling är mer återhämtningsträning eller något man tränar om man är skadad. Men så tycker inte jag. Har man som jag tränat ett antal pass på cykel så tycker jag att det går att få upp bra puls, utan att bli alltför stum i benen, och ditt hjärta vet ju faktiskt inte om du springer, åker rullskidor, längdskidor eller cyklar.

När man cyklar (eller ja, egentligen vilken idrott du än håller på med) så vill man ju ha material som håller hög kvalitet, som helst är snygga och som håller måttet helt enkelt. När det kommer till bra cyklar så tycker jag att många cykelmärken verkligen håller måttet. Men man vill ju gå på säkra märken då såklart.  

Inga kommentarer: