torsdag, november 26

Två timmar löpning med stavar, omkring Holmenkollen med mera


Solen sken under stora delar av dagens pass, snyggt! Här är jag i botten av de mindre hoppbackarna vid Holmenkollen.

God eftermiddag era vintrutar!

Denna veckan är min plan att träna rätt så lite, men träna bra och hårda pass. Dels för att jag tränat mycket mängd ett tag, men också för att vi är inne i säsong nu, så det kan ju vara bra att släppa upp lite träning och försöka hitta lite form. Och kom ihåg; rund är också en form. 

Dagens pass är det enda planerade distanspasset för denna veckan. Jag styrde Benzen till strax nedanför Holmenkollen (Midstuen för er med lokalkännedom), där gav jag mig iväg med löparskor på fötterna och stavar i händerna (140 centimeter långa stavar idag, jag kör med 150 centimeter när jag stakar och åker klassiskt). Jag sprang upp emot Holmenkollen, vidare till Frognerseteren, Tryvannstua, uppför slalombacken (som bitvis var täckt av konstsnö) till Tryvannstårnet och sedan hemåt igen. Det var väldigt isigt och halt på sina ställen, så det var väl en jävla tur för mig att jag hade planerat att ta det väldigt lugnt och bara få ett riktigt ursköljningspass. Bitvis fick jag gå, bitvis var det någon form av gubbjogg och ibland kunde jag springa i lite mer normal takt. Det var skönt att få lufta kroppen lite, samt hitta lite nya spår och stigar. Under ruttens gång så la jag in tio stycken sprättande skidgångs-ryck á 20 stavtag. Var rätt så mör i muskulaturen under hela passet, så jag hade inte orkat med någon hårdkörning idag.

Med cirka en halvtimme hem så började jag frysa så in i helvete om fingrarna. Jag har många gånger förfrusit mina fingrar, men när jag springer och temperaturen på sin höjd var nere mot minus tre grader, det har jag aldrig varit med om innan. Troligen var det för att det var så halt att jag inte kunde springa på riktigt i den farten jag ville. Jag säger det återigen; tacka vet jag värme! 

Jag hann ta några bilder också:


Isgata upp mot Tryvann


Fruset vatten på Lille Tryvann


Halvvägs upp i slalombacken Tryvannskleiva, där nere ser man Tryvannstua och Store Tryvann (vattendraget)

Inga kommentarer: