tisdag, december 8

4 x 2500m SkiErg, (bättre än senast!)


Urmejslad. Har jag blivit en jävla SkiErg-tönt nu?! 

När lunchen var inmundigad och jag väl åkt hem så översköljdes jag av ångest inför dagens pass. Jag visste ju att det skulle bli så sjukt jävla jobbigt. Det är ju sådant här som behövs alltså, visst att timmarna måste betas av dom också, men det kan lätt bli bekvämt med lugn fart. Det gäller att kliva ur komfortzonen ibland. Jag tror att jag utvecklas mer av att köra färre, hårdare och kortare pass. Men det är ju så jävla jobbigt och jag måste passa min rygg när det blir extremt hög intensitet. Ryggen har dock peppar, peppar varit lite bättre några dagar nu. Hoppas det håller i sig.

Efter att ha "ångestat" färdigt så bytte jag om och började med att jogga cirka tio minuter runt Kolgården. Därefter så klev jag in på Actic Britsarvet. Kanske bästa gymet i Falun? Slipper dessa "crossfittor", töntiga skidåkare och det är även en massa snygga tjejer. Kan inte bli bättre?!

Detta körde jag på SkiErgen:

- 5 x 20 drag impuls/nästan maxinsats, 20 drags vila mellan varje, motstånd 10

- 4 x 2500 meter, tre minuter vila mellan varje:

  • 1:a - 9,11 minuter, 168 snittpuls, 174 maxpuls, motstånd 7
  • 2:a - 9,09 minuter, 172 snittpuls, 180 maxpuls, motstånd 8
  • 3:e - 9,09 minuter, 175 snittpuls, 183 maxpuls, motstånd 8
  • 4:e - 9,01 minuter, 181 snittpuls, 196 maxpuls, motstånd 7
- 3,30 minuter intervall (det som fattades till 40 minuter A3), 970 meter, 177 snittpuls, 191 maxpuls

- 5 x 20 drag impuls/nästan maxinsats, 20 drags vila mellan varje, motstånd 10

Som ni ser så har jag bättre tider än senast jag körde borta i Norge. Det kan ju bero på att det är en annan maskin, jag körde på lättare motstånd idag och blev inte riktigt lika stum muskulärt (mer skidlikt) och att jag fått lite mer SkiErg-vana. Men troligen och förhoppningsvis så har jag ju blivit i lite bättre form också! Jag avslutade passet med att köra någon minut väldigt lätt på motstånd ett och sedan så joggade jag ytterligare ett varv runt Kolgården.


Pulskurvan

Bildbevis på intervallerna:
6 kommentarer:

Anonym sa...

Bra trøkk. Viktig å holde motstanden lav, og frekvensen så skilik som mulig. Alle skåninger og andre Skierg-nørder trekker bare 40 drag i minuttet med veldig mye kraft på motstand 10. Da går det fort på Skiergen, men det er ikke særlig "grenspesifikt". Det bør nok dras 55-60 drag i minuttet.

Hva betyr "5 x 20 drag impuls/nästan maxinsats, 20 drags vila mellan varje, motstånd 10".

Bloggen din er nå internasjonal, og du har norske lesere!

Adam Steen sa...

Sant det!!

Det betyder: fem stycken impulser med 20 "stavtag" vardera, 20 lugna stavtag i vila. Motstånd tio :)

Det är kul att höra!!

Lovisa sa...

Gå till "minne" i huvudmenyn efter ditt pass så får upp senaste passen och zoomar in ditt pass så får du upp statistiken i en och samma skärm att fota av och jämföra med.

Adam Steen sa...

Schysst. Tack :) är väl en sådan SkiErg-novis

JJ sa...

det var den minsta svettpöl jag sett efter ett hårt skierg pass

Adam Steen sa...

Jag är väl inte lika äcklig som du..