torsdag, december 10

Elghufsarjäveln har bitit mig


Vyn över världens vackraste stad; succéstaden Falun!

Det ena passet är jobbigare än det andra denna helvetesveckan. Dagens pass var inget undantag. 6 x elghufs uppför "serpentinen", alltså backen mellan hoppbackarna och mördarbacken. Start längst nere vid hoppläktarna och mål precis under stora hoppackens fot (vid toaletterna på toppen). Precis som förra gången alltså, då hade jag 3,33 i snitt på intervallerna, idag hade jag 3,20(!). Dock så var det halt då, jag hade medvind idag och mina nya stavar. Men det kändes bättre idag. Jag hade bättre ork och kunde stå emot mjölksyran bättre. Dessutom så har jag ingen träningsvärk i musklerna, trots gårdagens styrka. Ryggen känns rätt bra den också, den gör "bara" ont nu, har hittat två stretchövningar som jag inte kört förut, verkar fungera än så länge, men det vänder igen. Förutom dom sex intervallerna så körde jag fem stycken sprättande korta "impulsintervaller" innan och fem stycken efter, för att få lite speed och spänst. 
Elghufs och SkiErg måste jag säga återigen är sjukt bra och något som jag ska köra lite mer av nästa sensommar och höst. Grejen är den att man inte får köra detta istället för skidträning/rullskidor, men det är ett jävulskt bra komplement. Det finns ingen träningsform som jag har så lätt att få upp puls i som elghufsen. 

Denna veckan har varit bra, jobbat 4-5 timmar per dag, tränat bra pass och därefter legat i soffan med stödstrumpor och kollat film. Bara ett fruntimmer som saknats så hade veckan varit optimales. Synd att man är född med utseendet emot sig bara. Det kommer inte bli så mycket timmar denna veckan, fan att man ska vara så styrd av timmarna och träningsdagboken. Detta ger ju fan så mycket mer än att jöna omkring i långsam AI (distansfart), men jag antar att man måste nöta sina timmar ibland också.

Ni vill väl ha reda på dagens intervallsiffror antar jag? Här kommer dom:

1:a - 590 meter - 3,18 min - 173 snittpuls - 182 maxpuls - 90 höjdmeter

2:a - 590 meter - 3,19 min - 178 snittpuls - 186 maxpuls - 90 höjdmeter

3:e - 590 meter - 3,22 min - 178 snittpuls - 186 maxpuls - 90 höjdmeter

4:e - 590 meter - 3,24 min - 177 snittpuls - 184 maxpuls - 90 höjdmeter

5:e - 590 meter - 3,23 min - 177 snittpuls - 184 maxpuls - 90 höjdmeter

6:e - 590 meter - 3,16 min - 177 snittpuls - 185 maxpuls - 90 höjdmeter


Nöjd och glad i självlysande mössa från Craft.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Handtralla med stödstrumpor är mer effektivt än fruntimmer om du vill ha timmar i boken, tänk på det Steken :)

Adam Steen sa...

Sant!