måndag, december 21

Framtidens skidåkning?


När jag var i Bollnäs i helgen så visade Bollegårdens ägare en för mig helt ny sak; skidåkning på en plastmatta som kallas Neveplast ("neve" är snö på italienska). Han åkte fram och tillbaka på mattan ovan, det var till synes väldigt skidlikt och han hade planer på att lägga ut en längre slinga med denna mattan. Frågan är om inte detta blir framtidens skidåkning om vintrarna ska envisas med att vara så här dåliga?! Ni hittar mer information om Neveplast här. Dock så står jag fast vid att tro att det är enbart långa cykler som bestämmer vädret, jag vill tro att det varit sådana här vintrar för längesedan också, långt innan vi började mäta temperaturer. Alltså tror jag personligen att den påverkan vi har på klimatet inte är något som är så stort som många försöker varna om. Nu lär jag väl få hela PK-internet efter mig..

Enligt uppgift så är nu stadion avstängd på Lugnet, vilket gör slingan ännu kortare, 1,1 kilometer nu. Det är fortsatt mycket plusgrader (7-8) och blåst ute. 

Jag har också fått rapporter om att Grönklitt endast har 650 meter åkbart nu, om det stämmer vet jag inte, men här är en bild jag såg på Facebook idag som Linus Mood tagit:


Ser inte jätteroligt ut.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Skönt att någon står upp mot PK-maffian alltså. Står ju i fucking bibeln att det var mildare vintrar än så här. Dom som säger något annat är antingen obegåvade eller kommunister.
/ D. Trump

Adam Steen sa...

Hahahaha. Sant

Anonym sa...

Tro = religion

Veta = vetenskap

Adam Steen sa...

Där ser man!

Unknown sa...

Håller med dig helt och hållet att dessa vintrar inte bara har med den globala uppvärmningen att göra, det är bara att titta på väderhistoriken på http://rl.se/vadret/historik.php
Vissa vintrar har vart varma, och vissa kalla, 2005 hotades Vasaloppet till och med att ställas in pga snöbrist...

Adam Steen sa...

Japp!