onsdag, december 2

Gym och löp


Tyvärr så hittade väl inget på dagens undersökning av ryggen. Det var med största sannolikhet inte diskbråck och inget annat allvarligt heller. Det mesta tyder på muskulära problem. Hur man nu ska gå till väga med detta vet jag inte, att det däremot gör ont, det vet jag. Jag har ju mer eller mindre blivit så van med den vanliga smärtan att jag inte lägger märke till den, men i vissa rörelser och framförallt på morgnarna så gör det ännu ondare, och då jävlar lägger jag märke till den. Kom gärna med tips och ideér kring min rygg!

Jag hann in på gymet precis också. Först så sprang jag ett varv runt Kolgården (cirka två kilometer), något snabbare än distansfart. Därefter så vältrade jag mig in på Actic Britsarvet och körde följande:

- Bänkpress 1x3 85 kilo, 1x1 90 kilo

- Latsdrag 1x3 80 kilo, 1x1 85 kilo

- Enbenspress 1x3 110 kilo, 1x1 118 kilo

- Magchrunches i maskin, 2x5 77 kilo

- Tricepspress med hantlar 1x3 20 kilo 1x1 20 kilo

- SkiErg motstånd 10 3x20 sekunder 105 - 104 - 104 meter

Kändes okej under passet. Stelheten och det ryggonda gick från en smärta på 9 till 6 ungefär. Nu drar vi till Idre Fjäll!


8 kommentarer:

Anonym sa...

Provade du utfallssteg med knäsväng?
Annars är nog det bästa tipset att du avverkar x antal specialister tills du hittar någon. Anders Södergren har väl haft mycket ryggproblem? Kolla med honom vem han rekommenderar.

Adam Steen sa...

Nja. Gjorde väl knte det riktigt helhjärtat. Okej, tack :)

Anonym sa...

Utgår från att du inte snusar? I annat fall är det bara att lägga av och ryggvärken försvinner (fråga Henrik Zetterberg...).

Adam Steen sa...

King!

Anonym sa...

Adam, har du gjort en MR? Det är det enda som verkligen visar hur det står till med diskarna, t ex. spinalstenos. Är det inflammation så kan diklofenak/ipren hjälpa till. Operation är inte riskfritt, men kroppen läker ofta själv (alltså utan operation), men det kan ta lång tid.

Adam Steen sa...

Jag verkar inte få göra någon MR. De bedömer det som att det inte är något fel på diskarna och således behöver dom inte göra en mr. Men jag skulle nog gärna vilja göra en. Jag äter sjukt mycket Ipren kan jag lova. Men det hjälper inte.

Kristofer sa...

Snett bäckenben brukar vara riktigt oskönt, just på mornarna brukar det hugga som knivar i ryggslutet. Jag har provat ett antal gånger :)

Adam Steen sa...

Usch :)