onsdag, december 2

Premiärpass på Idre Fjäll


Årets första pass uppe på Idre Fjäll är nu lagt till handlingarna. Det var ett fint vinterlandskap med uppskattningsvis två decimeter snö i terrängen, samt ett lätt snöfall under hela passet. Jag körde bland annat två varv runt fjället, två varv på "den vanliga" 2,5 kilometers-tävlingsbanan och ett varv runt "Miljöspåret". Två timmar var jag ute ovh harvade. 

Det var riktigt fint att få komma på snö igen och framförallt att slippa snurra omkring på ett kort konstsnöspår med barmark runt omkring. Kände mig inte jättepigg under passet, åkte mest och tänkte på hur ont ryggen gjorde. Det är som att allting stelnar till och minsta lilla rörelse gör att det hugger som fan i hela ländryggen. Just nu är nog jag också inne på att det är något muskulärt. Könns som jag vill ha en spruta rätt in i ryggen med något preparat som får musklerna att slappna av igen. 

Ja ja. Nu är jag här i Idre i alla fall. Kommer bli en rolig helg ändå!

3 kommentarer:

Unknown sa...

Kontakta slaktar'n i Avesta (Diccfors konsult). Det gör ont men det hjälper.

Anonym sa...

Jag känner med dig Adam. Är inte alls på samma nivå som dig men har haft ländryggsproblem av och till sedan 20 års ålder. Tycker att du gör det bra som ändå kan träna med smärtan/spänningarna i ryggen. Själv kan jag med stretching och triggerpunktsbehandling få det att funka så pass bra att jag kan träna hyfsat men bra i ryggen blir det aldrig..?

Adam Steen sa...

Tack för tipset!

Stretch och triggerpunkt är nog rätt bra :)