söndag, december 20

Seger även idag!


Förhoppningsvis så kommer det väl bättre bilder om jag får tag i någon från dagen. Blev då fotograferad under loppet. 

Jag lyckades faktiskt vinna även dagens etapp. Trodde att det skulle vara hyfsat hårt i spåren idag, eller ja, jag var mest lat och orkade inte byta till mina allra största trugor. På vägen till tävlingen så visade termometern plus tolv grader och det regnade smått. Funktionärerna har gjort ett riktigt bra jobb för att få till tävlingen. Jag är glad att den blev av, för att träna i detta vädret är inte jättekul. 

Jag körde enbart stakning idag, vilket jag tänkt göra på alla klassiska lopp denna säsong. Men med tanke på den oerhört lösa snön så gäller det att smyga fram på snön och inte alls trycka max med stavarna. Min plan var att ha ganska hög frekvens och korta stavtag. För att inte sjunka ner. 

Jag startade i en hög och lagom fart och försökte hålla den loppet igenom, vilket jag tyckte att jag klarade. Det var svåråkt och jag kunde nog inte åka så mycket fortare idag. Tyckte kroppen hade bra ork trots den hårda träningsveckan. Märkte att jag åkte skapligt jämt med de som jagade mig till en början och att jag sedan smög ifrån litegrann mot slutet. Skönt att kunna ta en seger. 

Tvåa totalt och idag blev Stefan Sunnerberg (32 efter idag) och trea totalt blev Måns Sunesson (1,10 efter idag). Stefan stakade och hade de större Rex-trugorna. Måns körde faktiskt ruggskidor, men hade enligt uppgift inget kanonbett på dom. 

Siffror från klockan:

28,38 minuter
9,14 kilometer
178 snittpuls
188 maxpuls
18,8 km/h snittfart
115 höjdmeter (83 igår.. Beror nog på lufttryck osv)


Målportalen. Ett litet och trevligt arrangemang. 


Bolleberget. Ser nästan exakt ut som Valberget i Torsby. 

Inga kommentarer: