onsdag, januari 06, 2016

3 x 7 min skateintervall


Jag rotar inte, utan jag går mina egna vägar och tränar väl när jag vill?! Mäktigt att vara klar med dagens första pass klockan 15,05, då vet man att man lever. Fick i alla fall 90 minuters dagsljus idag. 

Jag körde 30 minuter uppvärmning. Det var så jävla kallt till en början, men efter en tids åkande så fick jag upp värmen. Därefter så betade jag av mina tre stycken planerade intervaller, sju minuter vardera med tre minuter i vila blev det. Såg ut som följer:

1: 2,4 kilometer, 163 snittpuls, 170 maxpuls, 75 höjdmeter, 20,5 km/h snittfart, nästan ett varv

2: 2,5 kilometer, 170 snittpuls, 178 maxpuls, 75 höjdmeter, 21,1 km/h snittfart, exakt ett varv

3: 2,5 kilometer, 175 snittpuls, 184 maxpuls, 75 höjdmeter, 21,5 km/h snittfart, lite över ett varv

Det var kärvt så in i helvete och man fick inte mycket gratis. Men jag tycker kroppen svarade rätt bra och jag är nöjd med genomförandet. 

Vill avsluta med en liten uppmaning till ALLA som åker i spåren:

1: Försök att lär er åka utför, så ni slipper ploga sönder varenda utförsbacke, det blir så mycket roligare för alla då. 

2: Håll uppsikt i spåren och visa hänsyn för de som åker fortare. Inte så kul när man kör intervaller och folk står still i spåren. Eller kliver ut framför en i spåren utan att titta bakåt. 

Tack på förhand! 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vidarebefordrats till svenska damlaget!

Adam Steen sa...

Oj!