tisdag, januari 12

Årets första varv på milen (15)


Lugnt, vintrigt och skönt ute på milspåret idag

Nu jävlar så har jag åkt det första varvet på milbanan och elitspåret (15) för året. Egentligen är dessa två samma spår, förutom att man efter fem kilometer åker en extraslinga på fem, innan man sedan kommer tillbaka på milspåret och fortsätter på det. Rätt så fin bana ändå och skaplig kupering. Nu kan man ju inte få allt, men jag hade gärna velat haft en mer kuperad bana och en bana med lättare kupering. Just det med lättare kupering är för att jag känner att jag inte riktigt räcker till på den platta stakningen, medan jag uppför är rätt så stark. Men jag får väl köra något pass i Stångtjärn och se till att bli bra på det under sommarhalvåret. 

Jag åkte riktigt, riktigt sakta idag. Under de 90 minuter jag åkte så blev det i princip endast ett varv runt nyss nämna bana (15). Milen var rätt så fint packad och där gick det väl skapligt lätt i nysnön. Men de fem extra-kilometrarna på 15 var sämre packade och mer nysnö på, så där gick det jävligt tungt och sjönk igenom. Dock inte så att man förstörde skidorna, ingen sten eller grus alls vad jag såg! Att jag åkte sakta gjorde inte det minsta, jag ville röra på mig bara. Och med tanke på förmiddagens bra och högkvalitativa pass så anser jag att det är riktigt viktigt att åka lugnt och samla kraft. Kändes skit första 70 minuterna, därefter bytte jag från en "pratpod" i lurarna, till "tropical house" och kunde tagga igång lite och bli en aning piggare. Skönt det i alla fall. Var rätt trött och hungrig också. Nu låter jag som en lat sosse, men jag är ju inte riktigt van att träna hårt och jobba så pass som jag gör. Men jag vill inte tacka nej till jobb heller, måste ju få in pengar, för i vissa perioder blir det ju inget jobbande alls. Det där brukar ge med sig och jämna ut sig. Imorgon tar vi nya tag!

Nu ska jag se film i min väldigt underhållande ensamhet. Ha en trevlig kväll!

Inga kommentarer: