tisdag, januari 19

Jogg - Gym (med pers) - Stak


Enbenspress 

Idag har jag presterat det bästa gympasset sedan jag började med detta program i oktober. Så jävla härligt. Jag har under den senaste månaden snäppat upp det hela ett steg, skulle vilja säga att jag har lite bättre fokus nu under mina pass. Jag tränar gärna själv och jag har blivit mer målmedveten och gillar detta tränande mer och mer. Det måste ju anses som positivt i alla fal.

Jag gav mig iväg och började träna klockan 16,00. Klockan 20 så var jag hemma och klar. Ett bra pass med andra ord. Hade bra fokus hela tiden. Efter mitt vanliga joggvarv runt Kolgården så kunde jag knappt bärga mig innan jag fick gå in på det brudtäta Actic Britsarvet, blev inte besviken idag heller, på min prestation alltså. 

Följande kördes på gymet:

- Bänkpress 2x3 87,5 kilo, 2x1 95 kilo (första gången jag klarar två ettor på 95!!)

-Latsdrag 2x3 90 kilo, 2x1 95 kilo

- Magchrunches i maskin 4x84 kilo

- Enbenspress i maskin 2x3 123 kilo, 2x1 132 kilo (pers!)

- Tricepspress med hantlar 2x3 20 kilo, 1x1 22,5 kilo, 1x1 20 kilo (orkade ej 22,5 kilo andra ettan)

- 4 x 10 magövning TRX-band

- 5 x 25 sekunder SkiErg motstånd 6 (123 + 123 meter) motstånd 10 (130 + 130 + 131 meter) 

Efter mitt gymande så gav jag mig av till Lugnet för en liten skidtur. 90 minuter stakning och 18,7 kilometer närmare bestämt. Kände mig riktigt pigg och stark, så det var också skoj. Med min sjuka medelfart på 12,4 kilometer i timmen så kan jag ju passa på att skicka ut ett varningens finger till alla andra med sina 17-18 på distanspassen. Blir svårsomnat inatt för er, försök att inte sparka för mycket täcke. Börjar få lite pump i överkroppen. Bara att jobba vidare. Måste försöka dra ner lite mer på matintaget. Jag ljuger ju om jag säger att det inte går lättare om man är just lättare. 


Sista SkiErg-intervallen


Partifärgad(?) CLWR-mössa

4 kommentarer:

Anonym sa...

Du är en snabb jäkel i spåret och har en rolig blogg att läsa! Är det fördel att köra lugnt som du när man tränar och inte kör intervaller, tycker själv att man ligger på samma fart de flesta pass man kör, oavsett vilket pass man kör.

Adam Steen sa...

Tack! :) Oj, jag vet så lite om din träning. Men generellt så skulle jag rekommendera en variation av längder och farter på dina pass. Beroende på nivå kanske, men försök få ett långpass, ett intervallpass och ett "normalpass" per vecka i alla fall. Blir bättre utveckling av det, kan jag nästan lova.

Anonym sa...

På tal om maten. Kan du inte beskriva i ett inlägg vad du äter en vanlig? Jag behöver få lite inspiration.

Adam Steen sa...

Jag äter naturell fil eller yoghurt med Axa-flingor till frukost. Till lunch och middag äter jag det som serveras på Dala Wärdshus, falu jungfrun. Typ husmanskost. När jag tränar hårdare så äter jag mellanmål i form av banan och ev smörgås. Efter hårda pass så dricker jag återhämtningsdryck från Etixx med ett rått ägg i. Så egentligen hade jag säkert kunnat äta ännu mer nyttigt. Men jag försöker undvika onödigt socker så långt det går :)