torsdag, januari 28

Lättare stakintervaller


Jag var rätt glad innan passet i alla fall


Det blev inget höjdarpass idag, men jag gjorde det jag planerat åtminstone. Jag hade ju vallat upp mina skidor med klister och hoppades på att det skulle gå bra. Var uppe vid spåren tidigare på dagen och såg att det var perfekta spår för min vallning. Dock så hade det frusit på en del tills jag kom upp till Lugnet. Det gjorde att skidorna högg i det isiga spåret. Men det gick lätt, så jag bytte skidor till mina skate istället och körde stakintervaller. Det tråkiga i denna historien är att det dels kom en del blöt nysnö tidigare idag, samt att mina skateskidor måste varit skitiga i belaget sedan gårdagens skate-fest, så dessa jävlar högg nästan lika mycket som de klassiska klisterskidorna. Inte jättekul, det fastnade snö under dom och de gick ruskigt tungt. 

Orkade inte bry mig så mycket mer, så jag körde intervallerna på dessa bromsande skateskidor ändå. Hade ju som plan att ta det rätt lugnt, försöka hitta en bra träff och bara "reta" musklerna lite. Var lite halvseg och kom inte upp i puls alls. Men det där brukar vända snabbt. Så jag brydde mig inte alls i det faktiskt, vilket var ett stort plus för att vara mig. Höll en rätt så moderat intensitet och ville inte gå mig stum för fem öre, utan hellre ha en bra teknik och träff i stakningen. Just det funkade ändå helt okej! 

Jag körde fyra stycken femminutersintervaller med två minuter i vila. Lade även in totalt tio fartökningar á 20 stavtag (fem innan intervallerna och fem efter). 

Så här såg intervallerna ut i siffror:

1:a, 1,41 kilometer, 149 snittpuls, 155 maxpuls, 50 höjdmeter, 16,79 km/h snittfart (enda intervallen där jag startade nästan nere vid stadion, de andra åktes enbart på elljusspåret uppe)

2:a, 1,73 kilometer, 152 snittpuls, 162 maxpuls, 25 höjdmeter, 20,70 km/h snittfart 

3:e, 1,78 kilometer, 155 snittpuls, 164 maxpuls, 30 höjdmeter, 21,47 km/h snittfart 

4:e, 1,76 kilometer, 149 snittpuls, 160 maxpuls, 40 höjdmeter, 21,17 km/h snittfart 

Inga kommentarer: