tisdag, januari 12

Man vinner inte skidtävlingar genom att vila, osv.


Se så förnöjd han är; äckelungen Adam.

Man vinner inte tävlingar av att vila, känna efter för mycket eller träna i bekvämlighets-zonen, men det vet ni redan. Man vinner inte heller tävlingar av att vara i bra form på sommaren och hösten, samt på rullskidor. Som tur är så är jag en mycket bättre skidåkare än rullskidåkare, och jag presterar oftast bättre på tävling än träning. Åtminstone på de tävlingar där jag har huvudet med mig. Nu fick jag det sagt, vart jag nu ville komma med det?! 

Tänkte jag skulle dela med mig av min första träning för dagen. Efter ett sedvanligt joggvarv runt Kolgården så körde jag ett mycket bra gympass på Actic Britsarvet:

- Bänkpress 2x3 87,5 kilo, 2x1 92,5 kilo

- Magchrunches i maskin 4x6 84 kilo (försöker efterlikna stakrörelsen)

- Enbenspress i maskin 2x3 123 kilo, 2x1 127 kilo

- Latsdrag 2x3 90 kilo, 2x1 95 kilo

- Tricepspress med hantlar 2x3 20 kilo, 2x1 20 kilo

- Magövning i TRX-band 4x10 

- Skierg 5x333 meter, motstånd 6-7, 1,08,0 - 1,09,2 min

Kände mig skapligt stark idag. Men SkiErg-intervallerna var rena mardrömmen. Fick slita som ett djur och blev riktigt trött. Utvecklande! Tiderna lämnade kanske mycket att önska, men jag satsar på skidor, inte SkiErg eller rullskidsrace på tvåor. 

Efter gymet så joggade jag ytterligare ett varv runt Kolgården i motsatt riktning. Var andfådd från SkiErgen under hela nedjoggen. Kanske måste sluta röka?! 

När jag tränat klart så fick jag bråttom, hann precis duscha och hämta en matlåda innan lektionen började. Lunchen fick ätas i rasten mellan lektionerna. I eftermiddag blir det ett lugnt pass. 


Dessa tider skrämmer knappast slag på mina konkurrenter.

Inga kommentarer: