lördag, januari 16

Spränger gränser och kör på (själv)hatFruktansvärt besviken över att det inte blev någon tävling idag. Hade bra känsla innan och en förhoppning om ett väldigt bra lopp. Men vädrets makter går ju tyvärr inte att styra över och det är ju bara att acceptera läget. Som så mycket annat i mitt liv så går det ju piss just nu, men det ska väl vända någon gång får vi hoppas? 

När jag kom hem igen från Mora-resan så bestämde jag mig; ska fan få till ett pass lika bra som dagens tävling. Funderade och kom fram till; stakrace (tröskelfart) på Lugnet. Tänkte först köra tre varv runt milbanan, men klåparna på Lugnet har ju inte sett till så att det går att ta sig smidigt till och från milbanan, så jag reviderade planen till elva varv runt VC-banan, inklusive sprintbanan. Ni som åkt på Lugnet från i fjol och framåt vet att sprintbanan är sjukt tuff. Dom andra backarna som kördes var samma som på AXA Ski Marathon, dom är ingenting i jämförelse med denna sprintbana (banan som kördes på VM 2015). Men jag ville spränga gränser och jag ville få mig en rejäl genomkörare!!

Anton Persson, Team Tricepz var med mig i cirka en timme, skönt att vara king som honom, då behöver man inte köra så länge. En annan som hatar livet och mig själv ville ge mig en rejäl duvning. Enda gången jag inte tänker på mitt krossade hjärta är när jag tränar och helst hårt. 

Jag åkte totalt 16 varv idag och 1475 höjdmeter, enbart stakning. Kände mig pigg till en början, men banan tog ut sin rätt och jag blev rejält sliten muskulärt efter drygt en timme. Föret var sjukt kärvt och temperaturen visade 18 minusgrader. Men jag rotar inte, har jag bestämt mig för att köra så gör jag det!

Såhär såg "racet" ut på klockan:


1,45,52 timmar
30,15 kilometer
161 snittpuls
176 maxpuls
17,09 km/h snittfart
1035 höjdmeter

På nedåkningen så var jag så sjukt trött att jag knappt tog mig uppför brantbackarna. Fick kramp i triceps, skulderblad och framsida lår. Där fick du kroppjävel! Totalt var jag ute i tre timmar. Nöjd med min insats!


Avslutningsvis. Kollade lite på världscupen i skidor idag, noterade att KV kommit med en ny stav. Såg redan på första etappen av Tour De Ski att Martin Johnsrud Sundby använde den då, nu var det Sondre Turvoll Fossli som hade den idag. Tror det är en sprintstav, men jag kan ju ha fel:Inga kommentarer: