torsdag, januari 21

Tröskel och lite mjölksyra, klassiskt


Dyraste dräkten under Vasaloppet 2015?!


Jag är rätt så irriterad kan jag ju börja med. Till stor del för att jag tror att jag för tillfället ligger på gränsen vad jag klarar av med; jobb, träning och aningen för lite sömn. Så får jag skäll för mitt inlägg igår och det är inte första gången folk ska klaga på min blogg och det jag skriver. Det är bland annat det som gjort denna bloggen stor och som byggt upp mitt varumärke. Jag är inte någon som flyter med strömmen, dunkar ryggar och slickar röv. Tänker fortsätta skriva vad fan jag vill och vara som jag är. Ni som inte tycker att det passar kan dra åt helvete!! 

Jag står fast vid att spåren runt milbanan var under all kritik under gårdagen, dagen innan var de okej med tanke på snömängden och idag vet jag inte hur dom är, eftersom att jag inte åkt där ute. Men enligt uppgift är dom bättre än igår, bra det!  Jag höll mig idag på världscupbanorna och elljusspåret. Nu får jag väl fan igen när jag säger att jag inte riktigt gillar att snökanonerna sprutar in i befintliga spår, dels så blir det svårt att få fast skidorna och sedan så upplever jag det som att jag får svårt att andas när jag kör hårdare, det ligger som en dimma över hela Lugnet. Kan vara inbillning, men jag vet inte. Sedan så är det rent utsagt farligt när elljusspåret korsar världscupbanorna på sina ställen, speciellt när det är stora snöhögar som skymmer sikten i kurvor bland annat. Men det är väl bara jag som upplever dessa problem som inte finns. Ska sluta gnälla i detta inlägg nu och skriva om träningen istället. Detta körde jag idag:

- 35 minuter klassiskt lugnt med tio fartökningar á 20 stavtag

- 10 min tröskel, 2,94 km, 163 snittpuls, 170 maxpuls, 85 höjdmeter, 17,64 km/h snittfart

- 4 min AIII+, 1,20 km, 171 snittpuls, 180 maxpuls, 40 höjdmeter, 17,95 km/h snittfart

- 4 min AIII+, 1,19 km, 170 snittpuls, 179 maxpuls, 40 höjdmeter, 17,87 km/h snittfart

- 3 min AIII+, 0,86 km, 171 snittpuls, 180 maxpuls, 35 höjdmeter, 17,08 km/h snittfart

- 3 min AIII+, 0,86 km, 170 snittpuls, 180 maxpuls, 35 höjdmeter, 17,36 km/h snittfart

- 2 min AIII+, 0,62 km, 164 snittpuls, 177 maxpuls, 20 höjdmeter, 18,53 km/h snittfart

- 2 min AIII+, 0,65 km, 167 snittpuls, 180 maxpuls, 20 höjdmeter, 19,44 km/h snittfart

- 5 min tröskel, 1,24 km, 165 snittpuls, 173 maxpuls, 55 höjdmeter, 14,69 km/h snittfart

- 20 minuter klassiskt lugnt

Såg till att avsluta alla intervaller på platten och enbart med stakning. Alla intervaller hade målgång 30-60 sekunder efter "Lindéns kulle". Reglerade starten från stadion och upp emot elljusspåret, beroende på hur långa intervallerna var. Tyckte jag fick ut precis det jag ville av passet, hög ansträngning, bra puls och helt okej känsla!


Ett finger åt Kung Bore som verkar ha slagit av värmen helt. Såg dock att prognosen inom några dagar visar plus sex och regn, det blir skoj!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Kommer du staka tävlingar i detta tröga "gnirk" före? Eller är det ingen fördel alls att köra klassiskt?
Tror på seger ihelgen!

Adam Steen sa...

Jag har bestämt mig innan denna säsongen börjat alla alla klassiska lopp både traditionellt och långlopp enbart ska köras på blanka skidor. Jag har "glömt bort" hur man åker fort med fäste, så för min del tycker jag att jag har fördel med stakning. För de med lägre nivå så kan nog fäste vara att föredra, åtminstone på mer kuperade banor. Tack att du tror på mig! :)

Pontus sa...

Skit i kritikerna, jag diggar din blogg hårt! Även om man under vissa stunder tror att ryggen blivit 100% återställd 😉

Adam Steen sa...

Tack och tack! Haha, ja :)

Anonym sa...

Fortsätt skriv som du brukar, diggar också din blogg! :-)
Om det nu finns någon som inte gillar din blogg varför i helvete läser dom den för då!?

Kör hårt och lycka till!!

/Henrik

Adam Steen sa...

Sant det! Tack :)