tisdag, februari 16

55 stycken intervaller med 20 sekunders vila


Den dagen jag börjar se glad ut så har jag förlorat. Försöker alltid se så sur ut som möjligt bland folk, så att jag slipper prata med någon. Är ju folkskygg och misantropisk.

Idag inledde jag en lie tuffare och mer högintensiv period på tre dagar. Vilket betyder att det är noga med bra kost, mellanmål, vila och bra fokus på enbart mig själv. Kan jag inte kliva in i passen med 100% fokus och insats så kan jag lika gärna skita i det. Idag lyckades jag. Trots att jag efter ett av tre intervallblock fick helt galet ont i handleden, kunde inte ens hålla staven bakom mig i luften, det gick upp i axeln också. Vet inte hur jag lyckades, men jag bände och bröt på handleden och helt plötsligt försvann det. Gamla tjockisar som jag ska inte hålla på med träning, vi bör hålla oss inne. Nästa pass bryter jag väl lårbenshalsen. 

Dagens träningspass då. Efter en uppvärmning på 30 minuter, stakning så brände jag av följande intervaller:

- 15 minuter 70"-20" (70 sekunder hårt, 20 sekunder vila), 4,37 kilometer, 171 snittpuls, 179 maxpuls, 120 höjdmeter, 17,50 km/h snittfart 

- 15 minuter 40"-20" (40 sekunder hårt, 20 sekunder vila), 4,10 kilometer, 172 snittpuls, 179 maxpuls, 115 höjdmeter, 16,41 km/h snittfart

- 15 minuter 10"-20" (10 sekunder hårt/max, 20 sekunder vila), 3,43 kilometer, 170 snittpuls, 174 maxpuls, 100 höjdmeter, 13,72 km/h snittfart

Vilan mellan blocken var sex minuter mellan första & andra och fem minuter mellan andra & tredje. Det var förjävla jobbigt detta, precis enligt plan. I det första blocket så hade jag nästan kramp i magmusklerna, kanske från lördagens misär, otränad som jag är. I de andra två blocken så var krampen borta i alla fall, blev dock mer och mer muskeltrött. De tjugo sekunderna i vila på sista blocket var oerhört jobbiga, där fick jag lov att skejta för att ens ta mig framåt. Ett riktigt välbehövligt pass detta! 

Nedvarvningen blev ett varv runt motionsfemman. Skejtandes. Jag hade egentligen behövt en hyrbil för att ta mig hem, men det löste sig ändå. Var bedrövligt jävla slut alltså. Men det var skönt att få varva ur lite. Hela passet tog 1,50 h, jag kom 26,3 kilometer, snittpuls på 150 och plockade 565 höjdmeter!


Sportade omkring i Ormsalva-dräkten och min nummerlapp från Vasaloppet 2014 idag, med tillhörande drickafläckar på. Kände mig tuff. 

2 kommentarer:

Thomas sa...

Grymt pass! Extremt inspirerande!!
Vad har du i maxpuls vet du det?

Adam Steen sa...

Tack! Svårt att nå över 190 i skidor nu. Men hade väl 195 på SkiErgen förra veckan. Så strax under 200